Prvi Hackaton u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci: Studenti rješavaju probleme u bankarskom sektoru

Prvo mjesto dobija 2.000 maraka, drugo mjesto 1.200 KM, dok treće mjesto 800 KM.


hackaton
Foto: Srpskainfo

Prvi veliki Hackaton u organizaciji Saveza studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i udruženja AttendIT, uz veliku podršku Elektrotehničkog fakulteta i Univerziteta u Banjaluci i NLB Banke počinje 24.03. od 18 sati kada će timovi studenata provesti 24 sata u prostorijama fakulteta s ciljem razvoja aplikacije prema zadatoj temi.

Nakon toga, oni će predstaviti svoja rješenja pred stručnom komisijom koja će odabrati dobitnike tokom svečanog zatvaranja Hackatona.

Pored učesnika iz BiH, na ovogodišnjem Hackatonu će učestvovati timovi i iz Srbije.

Potpredsjednica Saveza studenata Elektrotehničkog fakulteta i predstavnik udruženja AttendIT Jelena Mačkić istakla je da je ovo prvi Hackaton koji se organizuje na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.

– Večeras od 18 časova timovi će dobiti problem koji trebaju da riješe u naredna 24 časa. Nagrade su novčane, a njih je obezbijedio naš sponzor NLB i Mastercard. Prvo mjesto dobija 2.000 maraka, drugo mjesto dobija 1.200 KM, dok treće mjesto dobija 800 KM. Maksimalan broj članova je šest, mada timovi imaju slobodu da se organizuju kako oni žele, rekla je Mačkićeva.

Učesnici ovogodišnjeg Hackatona su studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

Student druge godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Donald Todorović rekao je da je čuo i ranije za Hackaton, ali da nije nikad bilo organizovano na fakultetu u Banjaluci.

– Uvijek sam imao želju da učestvujem u tako nečemu. Za mene jedno ovakvo iskustvo predstavlja jedno jako zanimljivo iskustvo i imam priliku da upoznam i druge ljude koje se bave istim problemima i da vidimo kako bi drugi riješili iste probleme, istakao je Todorović, piše Srpskainfo.com.