U Zenici se škrabalo i zabavljalo: Studenti pokazali svoj talenat na Red Bull Doodle Art radionici

Red Bull Doodle Art radionica posjetila je Zenicu i oduševila 70 studenata koji su iskazali svoju kreativnost na papiru i pokazali da mašta nema limita.


RedBull DoodleArt Zenica 23 scaled

Organizatori su upriličili malo takmičenje, a studentima ponudili različite teme (muzika, svemir, ljubav, sport, party, putovanje i crtani likovi) kao inspiraciju za škrabanje. Pobjednički doodle radionice na temu “svemir” osvojila je studentica Irma Đulan.

Studenti su bili veoma kreativni, a njihovi radovi oduševili su prisutne.

RedBull DoodleArt Zenica 28 scaled

Kako bi radionicu učinili još zanimljivijom, organizatori su pozvali sve studente na afterparty u Da Vinci's Pubu, gdje je DJ Alem svojim ritmovima pozvao na plesni podijum. Atmosfera je bila odlična, a studenti su uživali u druženju i plesu.

Ovo nije bila samo zabavna večer, već je bila prilika za studente da se pokažu u kreativnom svjetlu i razvijaju svoje vještine. Radionica je bila odlična prilika za studente da se upoznaju sa Red Bull Doodle Art takmičenjem i saznaju kako se mogu osvojiti “ulaznicu” za svjetsko finale u Amsterdamu.

RedBull DoodleArt Zenica 22 scaled

Ova radionica je samo jedna od mnogih koje organizira Red Bull u Bosni i Hercegovini. Osim što su zabavne, ove radionice su i odlična prilika za studente da se upoznaju s novim ljudima, razviju svoje vještine i steknu iskustvo koje će im biti korisno u budućnosti.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg pokazali kreativnost na Red Bull Doodle Art radionici

Ako i ti želiš sudjelovati u nekoj od Red Bull radionica, ne propusti priliku i posjeti njihovu web stranicu. Ko zna, možda baš ti budeš sljedeći pobjednik Red Bull Doodle Art takmičenja i otputuješ u Amsterdam na svjetsko finale.

Šta je Red Bull Doodle Art?

Red Bull Doodle Art je globalno takmičenje koje osnažuje novu generaciju umjetnika pozivajući studente i kreativce da puste svoje misli da lutaju kroz maštovite crteže. Mogućnosti uključuju povećanu izloženost, umjetničko mentorstvo i mjesto na Svjetskom finalu u Amsterdamu, gdje će renomirane sudije odabrati pobjednika Red Bull Doodle Arta.

Pokaži svoje umijeće škrabanja i osvoji Red Bull Doodle Art Box! 

Svjetsko finale je vrhunac Red Bull Doodle Art 2023. Nacionalni pobjednici će biti pozvani na trodnevnu radionicu kako bi proširili svoje ideje i vještine. Na finalu događaja, crteži nacionalnih pobjednika biće izloženi u galeriji Svjetskog finala, a globalno žiriranje određuje ukupnog pobjednika Red Bull Doodle Arta. Svjetsko finale će se 2023. održati u Amsterdamu u Holandiji, gdje će svi crteži biti izloženi kao NFT.

Kako se prijaviti?

Posjeti redbull.com i prijavi se, jer Red Bull Doodle Art je tvoja prilika da ostaviš svoj trag u bezvremenskoj umjetnosti crtanja!