Promovisano 188 diplomaca Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Studentima poručili da upisuju master i proširuju svoja znanja.


univerzitet istocno sarajevo
Foto: Princip.news

Na Palama je danas promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je da su u okviru manifestacije “Dani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu” promovisana 164 studenta prvog ciklus studija i 24 studenta master studija iz 17 različitih oblasti koje obrazuje ova ustanova iz humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka, piše Princip.news.

On je istakao da je ovaj fakultet ponosan na činjenicu što promovišu još jednu generaciju studenata, koja će biti snaga RS u narednom periodu.

Student generacije na studijskom programu psihologije sa prosjekom 9,73 Katarina Marković rekla je novinarima da je zadovoljna studiranjem i onim što je naučila za četiri godine.

Markovićeva je trenutno na master studijama psihologije na Filozofskom fakultetu na Palama, a pripravnički staž odrađuje u Loznici.

Gavrilović je poručio studentima da upisuju master i proširuju svoja znanja.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je Filozofski fakultet na Palama značajan za Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da je kadar koji se školuje neophodan svakom društvu, pa i RS-u.

On je dodao da se na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu realizuju 112 studijska programa.

Filozofski fakultet Pale danas je uručio povelje i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su zaslužni za promociju Fakulteta.

Promociji su prisustvovali dekani i prodekani Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnik opštine Pale Boško Jugović, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, kao i ličnosti iz javnog i političkog života.

Manifestacija “Dani filozofskog fakulteta” trajaće do nedjelje, 21. maja, kada će ova visokoobrazovna ustanova proslaviti krsnu slavu Svetog Jovana Bogoslova.