Promo / Sve je spremno za pohod na najslađi guinnessov rekord

Tokom Sarajevskog festivala turizma bit će organizirano oboranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka. Festival će ugostiti brojne međunarodne stručnjake za razvoj turizma i gastronomije, a ova posebna manifestacija posvećena palačincima će se realizirati tijekom trećega dana Festivala, u organizaciji ”Udruženja BH kuhara” i pod budnim okom šesnaest međunarodnih sudaca.


Obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinki održat će se na platou centra Skenderija, 26.10.2018. godine u periodu od 10:00 do 18:00 sati.

Ljubitelji Lino lada kremnih namaza i Podravkinih marmelada i pekmeza ovom će prigodom najviše uživati, jer će svi palačinci za najslađi rekord na svijetu biti punjeni baš ovim poznatim namazima.

Palačinke pripremljene tijekom obaranja rekorda će, uz pomoć u distribuciji organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ovaj gesta obradovati.

Trenutni važeći rekord od 12.716 palačinki oboren je u Moskvi u Rusiji 25. 02. 2017. godine, a pravljenje palačinki trajalo je osam sati, bez prekida.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!