Promo / Sve je spremno za pohod na najslađi guinnessov rekord

Tokom Sarajevskog festivala turizma bit će organizirano oboranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka. Festival će ugostiti brojne međunarodne stručnjake za razvoj turizma i gastronomije, a ova posebna manifestacija posvećena palačincima će se realizirati tijekom trećega dana Festivala, u organizaciji ”Udruženja BH kuhara” i pod budnim okom šesnaest međunarodnih sudaca.


linolada press

Obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinki održat će se na platou centra Skenderija, 26.10.2018. godine u periodu od 10:00 do 18:00 sati.

Ljubitelji Lino lada kremnih namaza i Podravkinih marmelada i pekmeza ovom će prigodom najviše uživati, jer će svi palačinci za najslađi rekord na svijetu biti punjeni baš ovim poznatim namazima.

Lino Lada Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda

Palačinke pripremljene tijekom obaranja rekorda će, uz pomoć u distribuciji organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ovaj gesta obradovati.

Trenutni važeći rekord od 12.716 palačinki oboren je u Moskvi u Rusiji 25. 02. 2017. godine, a pravljenje palačinki trajalo je osam sati, bez prekida.

(STUDOMAT.ba)