Novi Horizonti – Domaći simpozijum međunarodnog značaja

Prvi međunarodni simpozijum Novi Horizonti održan je 2007. godine i od tada se održava svake druge godine. Posljednji je održan 17. i 18. novembra 2017, a sledeći je najavljen 2019. Na posljednjem simpozijumu okupilo se više od 200 stručnjaka iz 18 država svijeta.


Organizator je Saobraćajni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a suorganizatori su Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Tehnički fakultet Bitolj Univerziteta Sv. Kliment Ohridski i Tehnički fakultet Bor Univerziteta u Beogradu.

Advertisements

Cilj je predstavljanje novih znanja, rješenja, implementiranih projekata u oblasti saobraćaja i ostalih aktivnosti vezanih za transport, saobraćaj i komunikacije. Važan dio samog simpozijuma je studentska sesija u kojoj studenti imaju priliku da izlože svoje radove pred međunarodom publikom koja će prepoznati uloženo vrijeme, znanje i trud, čime stiču samopouzdanje potrebno za budući naučno-istraživački rad i izlaganja istih, bez obzira na tematiku.

Učesnici dolaze iz država našeg regiona: Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Rumunije, ali i cijelog svijeta: Austrije, Grčke, Rusije, Litvanije, Libije, Irana, Slovačke, Indije i mnogih drugih.

(Bojan Šućur/STUDOMAT.ba)