Profesor Mevludin ponudio besplatnu pomoć onima koji upisuju Medicinski fakultet

"Ako ja pomognem nekom učeniku da on upiše medicinu, a on sutra pomogne na stotine svojih pacijenata, zar mi to nije dovoljna nagrada," rekao je profesor.


Foto: Screenshot Facebook
Foto: Screenshot Facebook

Profesor fizike u Trećog gimnaziji u Sarajevu, Mevludin Maličević oduševio je svojom objavom na društvenim mrežama kojom se ponudio da besplatno maturantima pruži pomoć u pripremi za prijemni ispit na Medicinski fakultet.

Advertisements

Poštovani maturanti, vrijeme je upisa na fakultet.

Ako ste odlučili da upišete Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu i imate poteškoća ili nejasnoća pri izradi određenih zadataka iz informatora za fiziku, možete slobodno da se javite, navedete broj zadatka i nejasnoću, u što kraćem roku besplatno ću odgovoriti na vaše poruke.

Molim prijatelje da dijele status, kako bi pomogli aBd budućim doktorima, napisao je on na svom Facebook profilu.

On je u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da ga je na ovaj potez ponukala cjelokupna situacija u zadnje dvije godine.

Advertisements

Nastava je bila online i očito je da neke lekcije učenici nisu baš najbolje razumjeli, a koncept prijemnog ispita je ostao isti. Zamislite sada situaciju da imate maturanta koji želi da upiše medicinu a nema mu ko pomoći oko izrade zadataka.

Foto: Screenshot Facebook
Foto: Screenshot Facebook

Kako se osjeća taj učenik, sigurno nije lijep osjećaj, kazao je on.

Dodao je da je računica za sreću jednostavna.

Poručio je studentima da se bore da dobiju što bolje znanje i dodao da će se mjesto za primjenu istog uvijek naći.