Pročitajte koje su mogućnosti studiranja i stipendiranja u Austriji

 Pročitajte koje su mogućnosti studiranja i stipendiranja u Austriji

Univerzitet u Gracu

Međunarodni studenti moraju plaćati za studij u Austriji, međutim, postoje brojne mogućnosti stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine.

Vijeće Fondacije Austrijske Republike za stipendije nudi stipendije za studente svih razina i predmeta. Za detalje i online prijava pogledajte www.scholarships.at (na njemačkom i engleskom jeziku).

Također, postoji i više specifične potpore dostupne u Austriji. Možete pronaći odgovarajuće grantove na www.grants.at, stranici za pronalaženje grantova (stranica je na njemačkom i engleskom jeziku).

Jedan od specifičnih prilika za studente je program “Go Styria”. Posebne stipendije se dodjeljuju za studente iz Jugoistočne Europe na studij na Univerzitetu u Grazu. Maksimalni boravak za ovu stipendiju je pet mjeseci.

Podnositelji zahtjeva bi trebao biti barem u 7. semestru diplomskog programa ili barem u 2. semestru magistarskog programa, ili već imati razrađenu temu svog magistarskog ili doktorskog rada iz oblasti prirodnih nauka, društvenih nauka, prava, ekonomije, društvenih nauka ili teologije.

(Mreža mira)

Možda te i ovo zanima?