Pročitajte koje su mogućnosti studiranja i stipendiranja u Austriji

Međunarodni studenti moraju plaćati za studij u Austriji, međutim, postoje brojne mogućnosti stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine.


Univerzitet u Gracu
Univerzitet u Gracu

Vijeće Fondacije Austrijske Republike za stipendije nudi stipendije za studente svih razina i predmeta. Za detalje i online prijava pogledajte www.scholarships.at (na njemačkom i engleskom jeziku).

Također, postoji i više specifične potpore dostupne u Austriji. Možete pronaći odgovarajuće grantove na www.grants.at, stranici za pronalaženje grantova (stranica je na njemačkom i engleskom jeziku).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedan od specifičnih prilika za studente je program “Go Styria”. Posebne stipendije se dodjeljuju za studente iz Jugoistočne Europe na studij na Univerzitetu u Grazu. Maksimalni boravak za ovu stipendiju je pet mjeseci.

Podnositelji zahtjeva bi trebao biti barem u 7. semestru diplomskog programa ili barem u 2. semestru magistarskog programa, ili već imati razrađenu temu svog magistarskog ili doktorskog rada iz oblasti prirodnih nauka, društvenih nauka, prava, ekonomije, društvenih nauka ili teologije.

(Mreža mira)