Prilika za studente: Prijavite se za Rhodes globalne stipendije

Do nedavno, Rhodesove stipendije dodjeljivale su se samo odabranim zemljama, sada je moguće prijaviti se iz svih zemalja svijeta.


Foto: rhodeshouse.ox.ac.uk
Foto: rhodeshouse.ox.ac.uk

Rhodes globalna stipendija omogućava nadarenim studentima da svoje studije započnu ili nastave u Velikoj Britaniji uz znatnu finansijsku podršku.

Advertisements

Rhodesova stipendija pokriva:

  • sve univerzitetske i fakultetske takse,
  • univerzitetsku prijavu,
  • životna stipendiju (15.900 £ godišnje za 2021-22),
  • jednu avionsku kartu za ekonomsku klasu do Oxforda na početku stipendije i jedan ekonomski let nazad u matičnu zemlju studenta na kraju zaključenja stipendije.

Trajanje stipendije je dvije godine. U zavisnosti od postupka prijave, stipendija se može produžiti za treću godinu onima koji krenu priznatim putem do doktorata (PhD).

Kako biste se prijavili?

Advertisements

Morate imati najmanje 18 godina i niste navršili 24. godinu ili (za starije kandidate koji su prve diplomske studije završili kasnije nego obično) da niste napunili 27. godina. Morate završiti diplomske studije sa minimalnim prosjekom uspjeha od 3,70 od 4,0 (ili ekvivalentno).

Morate da imate dovoljno visok nivo engleskog jezika da biste zadovoljili zahjteve za poznavanje engleskog jezika (na višem nivou) Univerziteta u Oxfordu.

Nećete moći da podnesete prijavu za globalnu stipendiju bez prethodnog imenovanja od strane vašeg univerziteta. Svaki univerzitet ima ograničen broj nominacija koje mogu da daju svake godine. Kada primite njihovu nominaciju, biće vam dozvoljeno da predate obrazac. Prijavu morate predati online sa svim pratećim dokumentima.

Detaljnije na informacije o ovoj stipendiji potražite na oficijelnoj stranici Rhodesa.