Prijavite se na studentske stipendije kompanije ZIRA

Ne propustite idealnu priliku da budete jedan od odabranih stipendista kompanije ZIRA!


student stipendija

Jedna od vodećih informatičkih kompanija u BiH, ZIRA, objavljuje konkurs za stipendiranje 20 studenata informacijsko-komunikacijskih smjerova (IKT) za akademsku 2021/22. godinu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da su prvi put upisali/upisuju godinu studija za koju apliciraju, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja (od pravnog ili fizičkog lica,) i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno vrijeme.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Izbor studenata se vrši na osnovu uspjeha na fakultetu (ili u srednjoj školi), angažovanosti u studentskim i drugim organizacijama, učešća na relevantnim takmičenjima državnim i/ili međunarodnim (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IKT predmete), projektima na kojem je student fakultativno radio i socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Konkurs ostaje otvoren do 25. oktobra 2021. godine, a za više detalja pogledati Konkurs kompanije ZIRA za dodjelu 20 stipendija studentima informacijsko-komunikacijskih smjerova (IKT) na fakultetima u BiH za ak. 2021/22. godinu.