Prijavite se na stipendije za studente sa Zapadnog Balkana za Politehnički univerzitet Marche

Dostupno je deset stipendija za studente Zapadnog Balkana!


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Dana 6. jula 2021. godine, generalni sekretar Fondacije AII (Jadransko-jonska inicijativa), amb. Giovanni Castellaneta i uvaženi rektor Politehničkog univerziteta Marche (UNIVPM), prof. Gian Luca Gregori potpisali su memorandum o razumijevanju čiji je cilj jačanje saradnje dvaju subjekata za razvoj novih naučno-nastavnih djelatnosti na teme koje se odnose na evropske integracije, uključujući i akademsko-naučnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana.

Jadransko-jonska inicijativa i Politehnički univerzitet Marche osigurali su 10 stipendija (u trajanju od dvije godine), koje finansira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije, za studente iz zemalja uključenih u Evropsku strategiju za Jadransko-jonsku regiju – EUSAIR (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija) za upis na jedan od sledećih master kurseva na engleskom jeziku na UNIVPM:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

  • International Economics and Commerce;
  • Biomedical Engineering;
  • Environmental Engineering;
  • Food and Beverage Innovation and Management.

Svaka stipendija iznosi ukupno 6.000 € od kojih će stipendista platiti obavezne troškove. Osim toga, planiran je izučavanje tema vezanih za evropske integracije i ekonomski razvoj zemalja zainteresovanih za Strategiju EUSAIR.

Rok za podnošenje prijava je 8. novembar 2021. godine do 13.00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Obrazac za prijavu se mora napraviti online i može mu se pristupiti na sljedećem linku. Za više informacija pogledajte tekst konkursa na stranici univerziteta.

Više informacija pronađite ovdje.