Prijateljstvo iz bajke: Studentica cimerici udaljenoj 280 kilometara poslala poštom omiljene hrenovke u tijestu

Šta drugo napraviti kad omiljeni restoran radi u tvom gradu, ali ne i u gradu u kojemu je trenutno tvoja omiljena i jedina cimerica?


Women lying on the bed together

Samantha Denyer je studentica druge godine filozofije na Univerzitetu u Glasgowu koja se nedavno vratila kući na sjeveroistok zemlje nakon što je zemlja ponovo ušla u lockdown.

Samantha je bila sretna kad je vidjela da je njen lokalni Gregg's, onaj u Newcastlu, jedan od malobrojnih koji se prošlog mjeseca otvorio. No, nisu svi bili jednake sreće. Naime, njena cimerica Emily Smith nije mogla do omiljenih delicija jer restoran u Liverpoolu nije radio.

Upakovala kobasice u paket i poslala cimerici

No, prijateljica kakva je, umjesto da cimerici pošalje posprdne fotke sa samozadovoljnom grimasom dok jede specijalitet omiljenog restorana, Samantha se odlučila na pravi potez prijateljstva.

S obzirom da moramo proći kraj Gregg'sa putem do faksa, ni sama ne znam koliko smo puta tokom posljednje godine stale tamo i jele, kazala je za ladbible.com Samantha. – U razgovoru s Emily spomenula sam da sam prošla kraj lokalnog Gregg'sa na putu prema poslu i da je otvoren ovdje kod mene. Obje smo malo opsjednute tim restoranom, kaže.

Dalje priča da se cimerica našalila i rekla da joj pošalje omiljene rolice za Liverpool.

Pa, sve je počelo kao zezancija, dok ih zbilja nisam zapakirala i poslala, kaže Sam.

sausage 1616782261

Kesicu su potpisali svi zaposlenici restorana

Nakon što joj se 21-godišnja Emily požalila da već žudi za hranom iz Gregg'sa i samo o tome razmišlja za vrijeme lockdowna (uz odlazak u pub, naravno), Samantha je skovala plan. Otišla je u lokalni drive-thru, naručila nekoliko veganskih kobasica u tijestu, zapakovala ih i odnijela u poštanski ured, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Prijatelj moje sestre radi u restoranu, a kad smo mu rekle da planiramo hranu slati poštom, pobrinuo se da svaki zaposlenik restorana potpiše vrećicu – što mislim da pokazuje koliko je ovo respektabilan restoran, govori Samantha.

Nakon što su dospjele na adresu, Emily je delicije jednostavno ubacila u mikorvalnu pećnicu, podgrijala ih i pojela.

Obično pojedem doručak u Gregg'su, ako je jutro ili mesni obrok tokom dana, kobasicu u tijestu ili odrezak. Ali, Emily je vegetarijanka i slobodno mogu reći da joj se život promijenio kad je Gregg's u ponudu uvrstio vegansku kobasicu u tijestu, što je po meni revolucionarno, govori Samantha.

Iako su trenutno razdovjene, planiraju se ponovo useliti u isti stan, zajedno s još jednim prijateljem koji je također obožavatelj restorana Gregg's.

living together 1616782344