Lagala majku da studira na prestižnom univerzitetu: Majka prodavala cvijeće na ulici da bi joj pomogla, a onda…

Ova "studentica" je majci čak slala i fotografije u medicinskoj uniformi i sa maskom na licu, a obmana je trajala godinama.


studentica Turska

Nedavno je većina svjetskih medija prenijela nevjerovatnu, ali i tužnu priču o mladoj Turkinji koja je užasnim lažima manipulisala svoju siromašnu majku da joj šalje novac, piše Hayat.ba.

Naime, 25-godišnja Merve Bozkurt je doslovce izmislila paralelnu realnost – servirajući majci priču da studira medicinu na prestižnom univerzitetu Oksford u Velikoj Britaniji, a zapravo je čitavo vrijeme radila kao agent za nekretnine u Istanbulu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Merve je majci čak slala i fotografije u medicinskoj uniformi i sa maskom na licu, a ova obmana je trajala godinama.

majka kcerka studiranje turska1

Njena majka Gulseran (57) je za to vrijeme, uvjerena da je kćerki neophodna finansijska pomoć, prodavala cvijeće ispred groblja u Antiohiji kako bi zaradila više novca i poslala joj ga.

Ova pažljivo smišljena prevara možda nikada ne bi isplivala na svjetlost dana, da Gulseran svojom požrtvovanošću nije privukla pažnju lokalnih medija koji su poželjeli da urade intervju sa njom kada se pročulo da prodaje cvijeće kako bi kćerki platila školovanje na prestižnom univerzitetu.

No, Merve je čak i tada nastavila sa svojom varkom – pozirala je sa majkom, izjavila da će postati neurohirurg i da će uraditi sve da se oduži majci.

majka kcerka studiranje turska3

 – Novcem koji zaradim prodajući cvijeće podmirujem troškove školovanja svoje djece. Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može da uradi. Lijepo mi je kad novac koji zaradim potrošim na svoju djecu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge, rekla je tada Gulseran Bozkurt, još uvijek nesvjesna kćerkinih laži.

Ono na šta Merve nije računala jeste da će cijela priča dobiti ogroman odjek, a kada se to desilo nije dugo trebalo da se razotkrije tužna istina. U komentarima ljudi su tvrdili da Merve zapravo radi i živi u Istanbulu, što je novinare navelo da provjere sve to.

Ispostavilo se da “studentica pete godine Oxforda” zapravo nije ni upisana tamo i da radi sa nekretninama i to u Istanbulu. Merve je na kraju morala da prizna istinu.

 – Osjećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uvjerila u tu priču, uključujući i sebe,  napisala je nakon čitavog skandala.