Prijavite se na Zelenu ljetnu školu Fondacije Heinrich Böll

U periodu od 10. do 12. septembra 2021. godine održat će se prvo izdanje Zelene ljetne škole u organizaciji Fondacije Heinrich Böll (Ured u Sarajevu). Ovaj program edukacije i razmjene okupit će predavače/ice iz BiH i regiona i učesnike/ce iz različitih oblasti društvenog angažovanja (aktivizam, civilno društvo, akademija).


web Zelena ljetna skola2 1024x725 1
Foto: Mreža za izgradnju mira

Zelena ljetna škola pružiće priliku za promišljanje mogućnosti transformacije bh. društva zasnovane na principima ekološke održivosti, participativne demokratije, ljudskih prava, socijalne pravde i rodne ravnopravnosti. Program ima za cilj da inspiriše razgovorima o progresivnim politikama, kao i da pruži podršku upoznavanju i udruživanju aktera iz različitih disciplina i oblasti djelovanja kroz razmjenu iskustava u polju praktičnih politika i borbi kroz predavanja, razgovore, predstavljanja inicijativa i radionice, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Program je sastavljen od tri modula:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

  1. uvod u političku ekologiju
  2. klimatske promjene kao okidač za socioekološku transformaciju
  3. učešće javnosti u donošenju odluka o okolišu

Poziv je i za praktičare i za teoretičare, a posebno ohrabrujemo mlade koji žele da nauče nešto više o ovim temama da se prijave. Broj mjesta je ograničen.

Troškove puta, smještaja i hrane pokriva organizator ljetne škole. Zvanični jezik škole bit će BHS. Program će biti organizovan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, uključujući i smještaj u jednokrevetnim sobama.

Poziv za učešće otvoren je do 22.08.2021. godine u ponoć, a prijaviti se možete ovdje.. Rezultati selekcije bit će objavljeni najkasnije do 29.08. 2021. godine.