Predstavnici Fondacije UniCredit&Universities posjetili Sveučilište u Mostaru

U utorak, 15.09.2015. godine, UniCredit Bank je organizirala posjetu predstavnika Fondacije UniCredit&Universities Sveučilištu u Mostaru, u okviru koje su studentima predstavljeni programi i inicijative ove fondacije.


Fondacija UniCredit &Universities je privatna fondacija Grupe UniCredit čiji je cilj da podrži najtalentiranije studente i istraživače koji dolaze iz 17 zemalja u kojima djeluje UniCredit kao komercijalna banka.

Predstavnici Fondacije UniCredit&Universities, gospođa Annalisa Aleati, direktorica Znanstvenog odbora Fondacije i gospodin Giannantonio De Roni, generalni sekretar Fondacije sastali su se u Mostaru sa prof.dr.sc. Ljerkom Ostojić, Rektoricom Sveučilišta u Mostaru, a nakon toga su održali kratku prezentaciju studentima i profesorima. Profesorima i studentima su se obratili i Giulia Tuan i Gabriele Rosana, studenti iz Italije, podijelivši svoja konkretna iskustva kao stipendisti Fondacije UniCredit&Universities koji su trenutno na praksi u UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini.

– Naša želja je da potaknemo saradnju Fondacije UniCredit &Universities sa bh. akademskom zajednicom i da što više studenata uključimo u mrežu Fondacije. Stoga smo izuzetno sretni što smo nakon prošlogodišnje posjete Sarajevu, ove godine uspjeli organizirati posjetu predstavnika Fondacije Mostaru. UniCredit Bank se snažno zalaže da pruži podršku mladima u njihovom napredovanju, a pripadnost Grupi UniCredit omogućila nam je da im predstavimo projekte Fondacije UniCredit&Universities, koji su izuzetno dobra prilika da naši studenti kroz međunarodne stipendije i praksu usavrše svoja znanja. Pozivamo studente da iskoriste priliku i da se prijave za stipendije koje su im zanimljive, što će biti značajno i za njih kao pojedince, ali i za razvoj naše zemlje, izjavila je ovim povodom direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank, gospođa Selma Riđanović – Kenović.

Predstavnici Fondacije UniCreditUniversities predstavili studentima Sveučilišta u Mostaru atraktivne inicijative i stipendije (2)

Aktivnosti  UniCredit&Universities fondacije svrstane su u dvije glavne kategorije: podrška za studije i podrška za istraživački rad. Osim toga, Fondacija finansira druge inicijative u suradnji sa europskim sveučilitima i centralnim bankama.

U okviru podrške za studije, UniCredit&Universities nudi niz stipendija u oblasti ekonomije, bankarstva i financija studentima koji žele završiti master ili doktorske studije na najboljim univerzitetima u inostranstvu. Fondacija je također proširila svoje inicijative i na studente dodiplomskog studija, nudeći im programe međunarodne studijske razmjene i stipendije za tromjesečnu praksu u inozemstvu u bilo kojem pravnom licu UniCredita u odabranim zemljama.

U okviru podrške za istraživački rad, Fondacija UniCredit&Universities nudi stipendije za istraživanja i nagrade za najbolje postdoktorske istraživačke radove u oblasti ekonomije, bankarstva i finansija.

Više informacija o inicijativama Fondacije UniCredit&Universities može se dobiti na na zvaničnoj web stranici, te na zvaničnoj Facebook stranici Fondacije.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X