Predstavljanje Chevening stipendija 16. oktobra u Sarajevu

Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini organizuje predstavljanje Chevening stipendije za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će se održati u srijedu, 16. oktobra, u prostorijama Kutche u Sarajevu (ulica Skenderija 15), sa početkom u 16:30 sati.


chevening

Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namjenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.

Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 200 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je u ovom programu.

Proces podnošenja prijava za Chevening stipendije za akademsku 2020./2021. godinu je počeo i traje do 5. novembra.

Prezentaciju će voditi britanski ambasador Matthew Field. Ova prezentacija će svim zainteresovanima omogućiti da saznaju više informacija o uslovima stipendiranja i procesu prijavljivanja, a više informacija o samoj stipendiji možete naći na web stranici: www.chevening.org