Predstava “Diplomac” po treći put na sceni SARTR-a

U srijedu 06. novembra 2013. u 22 sata, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će po treći put imati priliku pogledati predstavu “Diplomac“.


U srijedu 06. novembra 2013. u 22 sata, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će po treći put imati priliku pogledati predstavu “Diplomac“.

Advertisements

Predstava “Diplomac”, u produkciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i SARTR-a, je ujedno i diplomska predstava Sanjina Arnautovića, čiju režiju potpisuje Alen Muratović.

U predstavi pored Sanjina Arnautovića igraju i Mediha Musliović, Ivana Vojinović, Sead Pandur, Maja Salkić, Damir Kustura, te Alisa Čajić. Scenografiju i kostim potpisuje Narda Nikšić, a prevoditeljica je Zinka Kiseljak.

– Ljepši i uspješniji proces rada na predstavi nisam ni mogla zamisliti. U početku sam imala malu tremu obzirom da sam prvi put surađivala sa Medihom Musliović, Majom Salkić i Seadom Pandurom koji su iskusniji kolege čiji rad mnogo cijenim. Međutim, oni su mi svojom pozitivnom energijom i predanošću, pokazali da mogu, zajedno sa njima, mnogo toga napraviti. Svi smo radili otvorenog srca i mislim da se to i vidi. Zahvalna sam jer sam u radu na ovoj predstavi mnogo toga naučila i mislim da sam kroz ovaj proces dosta napredovala.S ponosom mogu pozvati sve ljude koji žele da na trenutak pobjegnu od svakodnevnice  da dođu i pogledaju našu predstavu. Garantujem da neće zažaliti, izjavila je glumica Ivana Vojinovoć.

– Šta drugo reći, osim izraziti veliko zadovoljstvo u radu sa kako mladim, tako i sa već iskusnim kolegama na predstavi “Diplomac”. Mnogo pozitivne energije od samoga početka procesa na Otvorenoj sceni Obala na Akademiji scenskih umjetnosti pa sve do redovnog repertoara SARTRa.  Predstava je veoma kvalitetna i to što je uvrštena u redovni repertoar SARTRa je jedan od dokaza. vjerujem da će publika uživati u predstavi zajedno s nama jer mi na sceni iskreno uživamo u igri, navodi glumac Damir Kustura.

Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem inboxa fan page-a Sarajevskog ratnog teatra.

Advertisements

Više o predstavi

Benjamin Braddock se vraća kući nakon četiri godine koledža koje za njega predstavljaju tek sitnicu u usporedbi s onim što ga je dočekalo; groteskni roditelji, njihovi prijatelji, poslovni partneri koji od njega očekuju velike stvari, veliku karijeru, a od čijih površnih razmišljanja i ispraznih života on pokušava da pobjegne kroz mnoštvo komičnih situacija.

Na zabavi koja je priređena u čast njegovog dolaska, biva zaveden od strane gospođe Robinson,  žene očevog najboljeg prijatelja i poslovnog partnera. Na prvi pogled njen život je idealan, ali ona je duboko nesretna, željna ljubavi i pažnje, bivša alkoholičarka koja se ne boji reći ono što jeste i kako jeste. Ona kao ni on, ne pripada tom krugu lažnih, umjetnih i isfoliranih karaktera  te je ti isti smatraju ekscentričnom, i uopšte ih ne interesuje šta se krije iza toga.

U trenutku u kojem je neodlučan, nesiguran i pod pritiskom velikih očekivanja,  glavni junak se upušta u  aferu, za koju su oboje svjesni da nema veze sa ljubavlju nego za potrebom da nekome ili nečemu pripadaš.

Pravi zaplet nastaje kada Benjamin osjeti istinsku ljubav. Na koji način će se razriješiti ili još više rasplamsati sukob kada gospođa Robinson sazna za ljubavnu vezu njenog ljubavnika i njene kćerke – Eleine? Zašto u ovoj priči smijeh ima gorak okus, ostaje da vidimo u predstavi “Diplomac”?!

(STUDOMAT.ba)