Posjeta studenata Fakulteta političkih nauka Biblioteci za slijepa i slabovidna lica

Studenti prve godine master-studija Odsjeka za žurnalistiku/komunikologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, u okviru predmeta Uvod u mediologiju, posjetili su Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u BiH


Studente i predmetnu asistenticu mr. sc. Enitu Čustović dočekali su i kroz Biblioteku proveli direktor Sakib Pleh, te Sanela Osmanagić, pomoćnica direktora i urednica izdanja Biblioteke za slijepa i slabovidna lica. U ugodnom i prijateljskom ambijentu direktor Biblioteke studentima je govorio o potrebi nastanka, radu i specifičnostima djelovanja te značaju ove biblioteke za slijepa i slabovidna lica ali i bosanskohercegovačko društvo, prenosi unsa.ba.

Advertisements

Studenti su potom provedeni kroz sve dijelove Biblioteke, arhiv, sobu za snimanje audioizdanja, pokazan im je i muzejski dio Biblioteke, a imali su priliku i sami probati čitanje i snimanje tekstova za potrebe Biblioteke.

Advertisements

Posjeta je označena kao početak lijepe saradnje na obostrano zadovoljstvo, a studenti su ponijeli lijepa iskustva iz posjete jedinstvenoj ustanovi kulture u Bosni i Hercegovini.

(STUDOMAT.ba)