Posao freelancera vam nikad nije bio bliži

Koliko ste puta do sada čuli za freelancere ili da je neko iz Vašeg okruženja freelancer?


Iwriter

Advertisements

Iz naziva se da zaključiti kako je ovo mjesto gdje možete ponuditi svoje piši/briši usluge. Pisati možete od običnog paragrafa teksta od 150 riječi pa do rada na ebook projektima.

Advertisements

Sadržaj se piše na engleskom jeziku, a morate uzeti u obzir da posao morate uraditi na zavidnom nivou, u suprotnom možete dobiti negativne ocjene od naručitelja Vaših usluga što Vas može koštati da na ovoj stranici više ne uspijete ostvariti nijedan posao.

Dnevnog ograničenja u broju pisanih članaka nema, a iznos zarade koji Vama ostaje je 81% od ukupne cijene članka.

Freelancer

Stranica sa preko 11 miliona korisnika, a i Vi možete biti jedan od njih ukoliko posjedujete neke od sljedećih vještina: web design, pisanje, programiranje i unos podataka.

Ovisno o kompleksnosti projekta raste i zarada postotak koji ostaje servisu se kreće od 3% do 10% ili fiksni iznos u dolarima od 3 do 5 dolara.

oDesk

Jednako kao i Freelancer.com, oDesk čini ogromna zajednica freelancera koji samo čekaju na nove projekte. Projekti mogu biti mali za koje će Vam trebati sat/dva ili ogromni na kojima ćete raditi mjesecima. Zarada Vam zavisi od veličine projekta.

Elance

Najstarija i jedna od stranica za ponudu poslova kojoj se najviše vjeruje jeste Elence. Postoji čak od 1999. godine, a do sada je na njoj zarađeno preko milijardu dolara. Elance naknada iznosi 8,75%, a dodaje se na dogovorenu cijenu projekta i plaća je poslodavac.

(Poslovni svijet)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!