POINT 4.0 – Predložite prezentaciju ili aplicirajte za stipendiju


open call photo point 4 0

Da li ste uključeni u projekte političke odgovornosti i želite naučiti više o korištenju novih tehnologija iz ove oblasti? Ili ste možda programer/ka koji/a želi da se uključi u projekte civilnog društva? Ili ste neko ko bi povezao ta dva svijeta sa željom da upozna ljude slične sebi i nauči više o dešavanjima u svijetu, naročito u Jugoistočnoj Evropi?

Ukoliko ste potvrdno odgovorili na neka od gore pomenutih pitanja, prijavite se za učešće na POINT konferenciji. Razlog više da to učinite je mogućnost dobijanja stipendije, odnosno pokrivanje vaših putnih troškova i smještaja i to za osobe koje dolaze iz sljedećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija.

Ako želite da aplicirate za stipendiju, molimo vas da se više informišete o svemu na ovom linku.

Postanite govornik/ca

Također, pozivaju se sve zainteresovane osobe koje rade u oblastima aktivizma, političke odgovornosti i novih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi, da podnesu prijedlog za kratku (do 15 minuta) prezentaciju o njihovom radu o ovoj oblasti.

Ako ste aktivista/kinja koji/a radi na projektu koji se odnosi na korištenje novih tehnologija u oblasti nadgledanja odgovornosti vlade i otvorenih podataka, ili ako želite da podijelite priču o uspjehu projekata civilnog društva vezanih za tehnologiju, ili o korištenju novih tehnologija u nadgledanju različitih ogranaka vlasti – pridružite se na pozornici i podijelite vaše iskustvo.

Na ovom linku možete informisati o aplikaciji za prezentaciju.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. mart. Nakon toga biće objavljen spisak prihvaćenih prijedloga i zahtijeva za stipendiju, te kontaktirani svi podnosioci.

Konferenciju organizuje regionalna mreža ACTION SEE koju čine: Zašto Ne iz BiH, Centar za Istraživanje Transparentnosti Odgovornosti iz Srbije, Fondacija Metamorfoza iz Makedonije i Centar za Demokratsku Tranziciju iz Crne Gore. Partneri POINT 4.0 konferencije su National Endowment for Demoracy, Fundacija Techsoup, US Embassy u BiH, Balkan Trust for Democracy, Heinrich Boell Foundation BiH i Friedrich Ebert Foundation BiH.

Više informacija o konferenciji možete saznati na point.zastone.ba ili na www.facebook.com/pointconferencesarajevo.

Ako imate neka dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na info@zastone.ba.

(Merdina Alispahić, STUDOMAT.ba)