Pogodite koji je grad najbolji i najugodniji za život u cijelom svijetu?

Ugledni britanski ekonomski list „The Economist“ i ove je godine proveo studiju te objavio listu gradova najboljih za život. Beč koji je prošle godine nakon punih sedam godina svrgnuo Melbourne s vrha ljestvice najugodnijih svjetskih gradova za život i ove je godine uspio zadržati svoju poziciju na samom vrhu ljestvice.


Glavni grad Austrije zasjeo je na prvo mjesto Economistove ljestvice prije svega zahvaljujući smanjenoj prijetnji terorističkih napada u Zapadnoj Europi i niskoj stopi kriminala, prenosi educentar.net.

Advertisements

Istraživanje koje „Economist Intelligence Unit“ provodi svake godine temelji se na 30ak kriterija kao što su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvena skrb, stabilnost ili kulturna ponuda, a ove je godine provedeno među 140 svjetskih metropola.

Beč je po kvaliteti života redovito na prvom mjestu ljestvice koju svake godine sastavlja konzultantska tvrtka Mercer. Nakon što je sada po drugi put osvojio i Economistovu ljestvice, više nema dvojbe da se u austrijskom glavnom gradu najbolje živi.

Nakon drugoplasiranog Melbournea slijede Sydney, Osaka te Calgary. Iako ljestvicom top deset dominiraju australski, kanadski i japanski gradovi, u prvih dvadeset gradova svrstalo se čak osam europskih gradova.

Sukladno istraživanju britanskog tjednika gradovi u kojima se najgore živi su Damask, Dhaka, Lagos, Karachi i Port Moresby.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!