Po posljednjim statističkim podacima prosječna plaća u BiH 829 KM

 Po posljednjim statističkim podacima prosječna plaća u BiH 829 KM

Foto: Buka.ba

Po posljednjim objavljenim statističkim podacima prosječna isplaćena neto plaća u BiH u januaru iznosila je 829 KM i niža je za 1,6 posto u odnosu na decembar 2015. godine, dok je viša za 0,2 posto nego u istom mjesecu prošle godine.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, najniža prosječna neto plaća od 525 KM bila je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane iznosila je 527, a u građevinarstvu 530 KM.

Prosječna neto plaća u januaru u finansijskim i djelatnostima osiguranja iznosila je 1.390, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.325, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.188 KM.

Prosječna bruto plata u BiH u januaru iznosila je 1.286 KM i nominalno je niža za 1,8 posto u odnosu na decembar prošle godine, dok je nominalno viša za 0,1 posto u odnosu na januar 2015. godine.

(Klix.ba)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?