Po posljednjim statističkim podacima prosječna plaća u BiH 829 KM

Po posljednjim objavljenim statističkim podacima prosječna isplaćena neto plaća u BiH u januaru iznosila je 829 KM i niža je za 1,6 posto u odnosu na decembar 2015. godine, dok je viša za 0,2 posto nego u istom mjesecu prošle godine.


Foto: Buka.ba
Foto: Buka.ba

Po podacima Agencije za statistiku BiH, najniža prosječna neto plaća od 525 KM bila je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane iznosila je 527, a u građevinarstvu 530 KM.

Prosječna neto plaća u januaru u finansijskim i djelatnostima osiguranja iznosila je 1.390, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.325, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.188 KM.

Prosječna bruto plata u BiH u januaru iznosila je 1.286 KM i nominalno je niža za 1,8 posto u odnosu na decembar prošle godine, dok je nominalno viša za 0,1 posto u odnosu na januar 2015. godine.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X