ITkonekt – pronađi posao u IT-ju iz fotelje

Najbolje IT kompanije, organizacije, startupovi i gejming kompanije iz regiona, okupit će se na online ITkonektu (online.it-konekt.com), koji se održava od 31.marta do 2. aprila. Ovo je prvi regionalni sajam zapošljavanja, specijaliziran isključivo za IT industriju.


cover itkontekt

Prijave su već počele, a svi zainteresovani se mogu besplatno registrovati na online.it-konekt i tako osigurati svoje mjesto na najvećem online IT događaju u regionu.

Advertisements

Na ovoj posebno prilagođenoj platformi, održavat će se i online konferencije. Tokom događaja, uživo će se uključivati IT stručnjaci iz najvećih kompanija u svijetu. Tako će posjetioci na jednom mjestu moći da čuju šta kažu stručnjaci iz Amerike, Irske, ali i korisna predavanja stručnjaka sa regionalne IT scene.

Slika za SRB

– Online ITkonekt se održava na posebno prilagođenoj virtuelnoj platformi. Sve je podijeljeno na četiri virtuelna sprata. Na Job flooru će posjetioci moći da naprave virtuelnu turu kroz najbolje IT kompanije u regionu i vide koje nove poslove oni nude. Na EDU flooru će moći da se upoznaju sa programima edukativnih ustanova i IT organizacija, na Gaming flooru da isprobaju nove igrice i da se dobro zabave, a na Startup flooru da vide neke nove ideje i projekte u IT-ju. Posebno je zanimljivo to što će moći da prate online konferenciju i predavanja IT stručnjaka iz cijelog svijeta, kaže Jasmin Begić, predstavnik za ITkonekt u BiH

Advertisements

ITkonekt je zajednica IT stručnjaka, koja svakim danom postaje sve veća. Ovdje su okupljeni studenti tehničkih i IT nauka, zatim juniori u IT-ju, ali i iskusni seniori i menadžeri velikih IT projekata. Cilj ITkonekta je da napravi jednu veliku regionalnu IT zajednicu, koja će osnažiti IT sektor u regionu i umrežiti IT kompanije, organizacije, gejming scenu, starupove i IT stručnjake u celom regionu.

IT sektor je jedna od najbrže rastućih grana bh. ekonomije. U posljednjih pet godina ostvario je rast od 72%. Broj zaposlenih u ovome sektoru u BiH porastao je za više od dvije trećine u proteklih šest godina. Na evidencijama službi za zapošljavanje nećete naći nezaposlene IT stručnjake i zato je ovo oblast koja nudi veliki broj radnih mjesta i odlične uslove za rad. Sa druge strane sve IT kompanije u regionu imaju potrebu pronalaska kvalitetnog kadra. Cilj ITkonekta je da uveže poslodavce, sa kadrovima koji su im neophodni.

Da podsjetimo, prijave za događaj su u toku, a besplatna registracija je na online.it-konekt.com.

(STUDOMAT.ba)