PFK: Seminar sudije Franka J. LaBude iz SAD-a

U četvrtak, 22.10.2015. godine, u amfiteatru 3, sa početkom u 09:30 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku gostovat će i održati cjelodnevni seminar sudija iz Sjedinjenih Američkih Država Frank J. LaBuda.


Sudija LaBuda je sudija na najvišem trial level sudu u saveznoj državi New York. Na tu funkciju izabran je 1997. godine. Više od 160 njegovih presuda su objavljene i predstavljaju pravni precedent. Ustanovio je dva specijalizirana suda: Sud za drogu te VetTrack, sud koji procesuira krivične prestupnike sa posebnim potrebama kao rezultat službe u vojnim snagama SAD-a. Njegova pravnička karijera pokriva preko četiri decenije. Uvaženi je predavač i predavao je u brojnim državama svijeta.

Certifikati su obezbijeđeni za sve učesnike. Učešće je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane. Predavanje neće biti prevedeno, te je stoga aktivno poznavanje engleskog jezika poželjno za sve učesnike.

Pravni fakultet moli da svoje učešće prethodno najavite na: haris.hasic@pfk.edu.ba

Agendu i više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X