Pet loših navika zbog kojih ne napredujete na poslu

Razgovarati o plaći ili tražiti bolje uvjete od nadređenih uvijek je teško, no teško ćemo napredovati na poslu ako se ne izborimo sami za sebe.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Trebamo se stoga zauzeti za sebe i prestati činiti ovih pet pogrešaka koje nas sputavaju u daljnjem napretku u karijeri.

Advertisements

Previše smo fokusirani na dugoročno

Važno je imati dugoročni cilj, ali treba paziti da ne bismo zaboravili na sadašnjost dok smo toliko fokusirani na budućnost. Ako se usredotočimo na sadašnji trenutak lakše ćemo uočiti mogućnosti koje se javljaju putem i biti otvoreniji prema eventualnim promjenama dugoročnog plana koje nam često mogu donijeti puno dobrog.

Ne cijenimo svoje vrijeme

Nema ništa loše u tome ako želite ostati dulje na poslu da biste se dokazali ili odradili nešto što niste stigli ranije, no postavite jasne granice. U protivnom će i ostali prestati cijeniti vaše vrijeme. Naučite stoga raditi efikasnije, a ne dulje.

Ne razgovaramo o plaći

Advertisements

Razgovor o plaći je veliki bauk i to nekako posebno, čini se, u hrvatskom društvu. Često razmišljamo tako da trebamo biti zadovoljni činjenicom da uopće imamo posao i plaću, no to je pogrešan stav. Pri razgovoru uvijek moramo znati istaknuti svoje kvalitete i vjerovati sami u sebe. Ako sami sebe ne cijenimo i ne vjerujemo u svoje vještine neće ih cijeniti ni poslodavac. Zato se ne treba bojati ni samoinicijativno zatražiti veću plaću.

Čekamo “pravi” trenutak

Svatko je zaslužan za vlastiti uspjeh. Ako znate koji je vaš posao iz snova nema boljeg trenutka da ga počnete “ganjati” od ovog u kojem ste trenutno. Svatko sam kreira svoju sudbinu zato nemojte gubiti vrijeme i odmah počnite ostvarivati svoje ciljeve.

Bojimo se neuspjeha

Ako ih naučimo prihvatiti, neuspjesi nas mogu ojačati, učiniti upornijima i inspirirati za daljnji rad i napredak. Svi se s njima susrećemo i ponekad nam je svima doista teško, no ako ih se samo prestanemo bojati lakše ćemo napredovati i ostvarivati svoje ciljeve.

(Biznisinfo.ba)