fbpx

Četverogodišnji dječak sa Down sindromom u ulozi modela

U nizu mnogobrojnih pokazatelja da su i oboljela djeca, i dalje samo djeca, koja kroz vrijeme razviju vlastite sposobnosti nošenja s društvenim dešavanjima i životnim okolnostima, izdvaja se još jedan pozitivan primjer o dječaku iz Kenta koji razbija predrasude.

Sajam italijanskih univerziteta u Sarajevu

Na sajmu ćete imati priliku da upoznate 10 državnih i privatnih univerziteta iz Italije, da pričate sa njihovim predstavnicima, dobijete informacije o upisu, školarinama, stipendijama, kao i o zaposlenju nakon studija. Ovo je jedinstvena prilika za buduće studente da istraže mogućnosti obrazovanja i usavršavanja u inostrantvu, da se informišu na vrijeme i dobiju sve smjernice.

Pozitivna priča iz moje okoline: Mlad i uspješan

Otkako počnemo spoznavati i proučavati okruženje u kojem se nalazimo, težimo ka uspjehu, koji bi učinilo nas i nama važne ljude zadovoljnima. S obzirom da nam treba neko „gorivo“ koje će nas gurati naprijed, pozitivni primjeri mnogima daju motivaciju, želju i volju za napretkom. Danas vam donosim jedan intervju, kao inspirativan primjer uspješne mlade osobe.

Zašto je važno volontirati za vrijeme studiranja ?

Iako mnogi studenti smatraju da je volontiranje gubitak vremena, ne znaju koliko im to može pomoći pri zaposljenju. U tekstu koji smo pripremili za vas donosimo prednosti volontiranja koje će vas sigurno potaknuti da se priključite nekoj volonterskoj organizaciji.