Sajam italijanskih univerziteta u Sarajevu

Na sajmu ćete imati priliku da upoznate 10 državnih i privatnih univerziteta iz Italije, da pričate sa njihovim predstavnicima, dobijete informacije o upisu, školarinama, stipendijama, kao i o zaposlenju nakon studija. Ovo je jedinstvena prilika za buduće studente da istraže mogućnosti obrazovanja i usavršavanja u inostrantvu, da se informišu na vrijeme i dobiju sve smjernice.


IT Flag lg

Via Academica u saradnji sa Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini 9. marta 2019. organizuje Sajam italijanskih univerziteta u Sarajevu. U prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od 10h do 16h predstavit će se najprestižniji univerziteti iz cijele Italije. Sajam se priprema uz pomoć i podršku Univerziteta u Sarajevu kao i Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini ,te će se na ceremoniji otvaranja sajma obratiti dekan Filozofskog fakulteta, kao i ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, gospodin Minasi.

Advertisements

Na ovogodišnjem sajmu učestvuju sljedeći univerziteti:

Universita Cattolica del Sacro Cuore – Jedini italijanski univerzitet sa kampusima širom zemlje, važi za jedan od najvećih privatnih univerziteta u Evropi! Nudi veliki izbor savremenih programa na engleskom: od ekonomije i menadžmenta do medicine.

Università Ca’ Foscari iz Venecije – Jedan od najboljih državnih univerziteta u Italiji i među 150 na svetu za studije iz oblasti društvenih nauka i umetnosti. Nalazi se u srcu Venecije, ali omogućava internacionalno okruženje i visoki kvalitet nastave.

IULM – International University of Language and Media iz Milana. Poznat je po studijama iz oblasti komunikacija, medija i advertajzinga, a programi su osmišljeni po najsavremenijim standardima i zahtevima tržišta rada.

Swiss School of Management iz Rima je univerzitet koji budi švajcarske modele obrazovanja u srcu Italije. Ako ste se opredelili za studije međunarnog biznisa i želite da dobijte ulaznu kartu za neku od multinacionalnih kompanija, onda ova škola treba da se nađa na vrhu liste za apliciranje.

BHMS – Business and Hotel Management School iz Lucerna nam se pridružuje kao univerzitet koji ima prestižnu ulogu u obučavanju vrhunskih kadrova za hospitaliti, kulinarstvo i turizam u celom svetu, pa i u Italiji.

Advertisements

Politecnico di Milano – Najbolji izbor za one koji žele na studije arhitekture ili industrijskog dizajna jer ima brojne programe na engleskom i već godinama budi veliko interesovanje naših studenata.

LUISS – School of Business and Management Guido Carli University iz Rima vodi razvoj budućih stručnjaka u biznisu, kao i mnogih kompanija. Obučava talente koji će biti u stanju da promovišu društveni i poslovni rast u malim i velikim institucijama.

Marche Polytechnic University – Politehnički univerzitet iz Ankone nudi master programe na engleskom iz biomedicinskog inžinjeringa, tehnologije hrane, međunarodne ekonomije i zaštite životne sredine.

Tor Vergata University of Rome – univerzitet u Rimu koji nudi veliki broj različitih programa, od ekonomije do fizike, od kojih je trećina na engleskom, a daje veliki broj stipendija studentima iz inostranstva kako bi podstakao internacionalizaciju.

Prijave se vrše online, a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

 

(STUDOMAT.ba)