Zašto je važno volontirati za vrijeme studiranja ?

Iako mnogi studenti smatraju da je volontiranje gubitak vremena, ne znaju koliko im to može pomoći pri zaposljenju. U tekstu koji smo pripremili za vas donosimo prednosti volontiranja koje će vas sigurno potaknuti da se priključite nekoj volonterskoj organizaciji.


Samo onaj tko je student zna koliko je težak taj period, kako zbog nervoze zbog ispita tako i zbog novčanih sredstava. Rijetko koji student se odluči priključiti nekoj organizaciji koja funkcioniše na volonterskoj osnovi. Upravo vam ovaj potez priključivanja može presuditi pri zaposljenju.

Advertisements

Svima je bitno da njihov CV bude “bogat” raznim vještinama i odlikama koje će ga izdvajati od konkurencije, no ne smijete zaboraviti dodati rubriku “VOLONTIRANJE”. Prema istraživanju koje je nedavno objavljeno, direktori će prije zaposliti osobu koja je volontirala od one koje nije. Zašto ?

Samim volontiranjem dokazujemo da imamo empatiju prema drugim ljudima, da tuđe potrebe stavljamo ispred svojih i da nismo loši ljudi. Na taj način svom budućem nadređenom dajemo do znanja da se dobro snalazimo u timu,  a to je jako bitno zbog odnosa u kompaniji.

Advertisements

Osim toga što će vam osigurati posao, volontiranjem ćete upoznati mnogo ljudi, osjećat ćete se bolje što pomažete i možete biti sigurni da će vam se sva dobra djela vratiti. Da, ona stara “dobro se dobrim vraća” još uvijek postoji.

(Amra Salihćehajić / STUDOMAT.ba)