Ovo su top turističke destinacije za sve ljubitelje čokolade

Ako ste ljubitelji čokolade trebali biste posjetiti ove turističke destinacije.


cokolada

Ljudi biraju destinacije za putovanja iz različitih razloga. Putovanja planiraju zbog klime, posebnih događaja, nostalgije, ali i u skladu s debljinom svog novčanika. No, čokoladni turizam je nešto što je u posljednje vrijeme veoma popularno, prenosi Avaz.

Turisti traže poznate čokolade, firme kakaa, muzeje i mnogo toga kako bi naučili o historiji i proizvodnji ove ukusne poslastice. Srećom, postoji mnogo mjesta na svijetu na kojima možete kušati čokoladnu čaroliju na svojim putovanjima.

Barcelona, ​​Španija

Barcelona je sjajan grad za ljubitelje čokolade. Osim ukusne kuhinje koja uključuje čokoladu na nekoliko načina, tu je i Muzej čokolade u kojem možete saznati sve od historije čokolade do njene proizvodnje. U njemu možete pogledati i neke od najboljih i najljepših čokoladnih skulptura.

Švicarska

Švicarska je zemlja čokolade. Mnoge od poznatih robnih marki čokolade posjetiteljima nude izlete u tvornice kako bi saznali što više o proizvodnji čokolade. Popularne ture uključuju Maison Cailler u Brocu, Laderach u Biltenu i Camille Bloch u Courtelaryju.

Beč, Austrija

Beč se može pohvaliti bogatom kulturnom prošlošću koja uključuje izum Sacher torte, ukusnog čokoladnog kolača koji je postao simbol austrijske kuhinje. Ovu poslasticu možete kušati na raznim mjestima uključujući slastičarnu Demel i Hotel Sacher.