Ovo su četiri znaka da će vam Instagram upropastiti vezu

Brojna istraživanja pokazuju da Instagram, pogotovo kod mlađe populacije, stvara manjak samopouzdanja. Influencere njihovi pratitelji često obožavaju, ali im i zavide na načinu života koji prikazuju na društvenim mrežama. Osim što može srušiti samopouzdanje pojedinca, Instagram može upropastiti i vezu, tvrdi antropologinja Anna Machin.


instagram 1543408643

Machin kaže da na vezu itekako utječe vrijeme provedeno na Instagramu, pogotovo kada je riječ o gledanju fotografija parova koji svoj život i vezu predstavljaju kao savršene. Parovi bi trebali što manje vremena provoditi na Instagramu, pogotovo onog zajedničkog, te razviti dozu cinizma prema sadržaju na internetu, piše Hayat.

Četiri su znaka, kaže Machin, da vam Instagram upropaštava odnos. Prvi od njih je zavist. Ljudi koji provode mnogo vremena na Instagramu gledajući prikaz tuđih veza često su zavidni, a vrijeme provedeno na Instagramu proporcionalno je nezadovoljstvu vlastitom vezom.

Drugi znak je svađanje oko objavljivanja sadržaja. Ako, primjerice, žena češće objavljuje zajedničke fotografije nego što to čini muškarac, može doći do prepirke jer će ona smatrati da je muškarac manje voli ako objavljuje manje fotografija na društvenim mrežama.

Previše fokusa na društvene mreže, odnosno uhođenje partnera, treći je znak da vam Instagram upropaštava vezu. Ako provjeravate tko lajka postove vašeg partnera/partnerice, uhodite njihove bivše i pravite dramu oko takvih stvari, vaša veza vjerojatno nema budućnost.

Na koncu, ako više vremena provodite na Instagramu nego zajedno, nemate baš svjetlu budućnost.

Machin kaže da se trebate podsjetiti na to što je prava ljubav i prestati gledati tuđe veze na Instagramu koje su uglavnom uljepšane. Zabranite jedno drugom korištenje mobitela dok ste zajedno i stvorite određenu dozu cinizma prema sadržaju na Instagramu.

(STUDOMAT.ba)