Studentski kviz: Koji si tip kampanjca?

Uradi ovaj zanimljivi i šaljivi kviz i saznaj koji si tip kampanjca!


a 3

Ako si otvorio/la ovaj kviz, za tebe nema spasa. Do kraja svog studija ćeš učiti samo nekoliko dana pred ispit iako svake godine sebi obećavaš da ćeš “učiti svaki dan” i da ćeš “ići redovno na predavanja“. Sada kada si konačno to sebi priznao/la, ostaje samo jedno pitanje: koji si tip kampanjca?

  1. 1 Koliko dana pred ispit počinješ panično zvati kolege/roviti grupe kako bi našao/la materijale iz kojih trebaš učiti?

    giphy_38.gif
    1. 4 dana
    2. 2 dana
    3. 1 dan
  2. 2 Koliko profesora možeš prepoznati (Čitaj: koliko njih si bar jednom vidio/jela u životu)?

    giphy_35.gif
    1. 10%
    2. 25 %
    3. 50%
  3. 3 Koliko se slažeš sa ovom izjavom: Predavanja su ništa drugo do alat obrazovnog sistema koji nas pokušava spriječiti u življenju života punim plućima i dostizanju našeg punog kapaciteta. Više naučim gledajući omiljenu seriju.

    giphy_36.gif
    1. Slažem se, ali odem ponekad jer me strah da nešto bitno ne propustim.
    2. Slažem se u potpunosti, zato na predavanja odem samo kada profesor traži prisustvo (ako se niko ne može potpisati umjesto mene)
    3. 100%!!! Odgovorno odbijam ići na predavanja!
  4. 4 Koliko dana pred ispit najčešće počneš učiti?

    giphy_37.gif
    1. 2 dana
    2. 1 dan
    3. 3 dana
  5. 5 Koliko procentualno položiš ispita koje učiš samo nekoliko dana ranije?

    giphy_39.gif
    1. 40 do 70%
    2. 10 do 40%
    3. 70 do 100%

Studentski kviz: Koji si tip kampanjca?

Kreirano
  1. Rezultati kviza

    Lažni kampanjac: Slabo ti to nešto

    cartoon Time

    Kampanjac jesi, to je neminovno. Ipak svoj kampanjizam ne živiš. Ličiš na one ljude koji sebe nazivaju umjetničkim dušama ali ipak idu na posao od 8 do 16h i štembeljaju papire jer ono - od umjetnosti se ne živi. Talenta imaš ali ti strah ne dozvoljava da svoj potencijal u kampanjstvu iskoristiš kako dolikuje.

    Učiš nekoliko dana prije ispita, ali ti se jako često dešava da ne položiš jer se prepadneš misleći da je prosto nemoguće naučiti bilo šta u tako kratkom roku. Osoba si koja panično hoda tamo-vamo ispred kabineta prije ispita ponavljajući kako ne znaš ni zašto si uopšte došao/la kad svakako ništa ne znaš. Obavezno naletiš na kolege koji su ispit spremali mjesec dana - onda si tek gotov/a - i proklinješ sebe što te majka kao kampanjca rodila. 

    Moraš se opustiti i prihvatiti činjenicu da si kampanjac i da ćeš to uvijek biti.

    Podijeli rezultate sa prijateljima
  2. Rezultati kviza

    Kampanjac mudrac: Namaste

    study on

    Za razliku od lošije kotiranih kampanjaca, ti si pomiren/a sa svojom sudbinom. Davnih dana si sebi priznao/la da od tvog redovnog učenja nema ništa. Svoje kampanjstvo prihvataš kao činjenicu i crtu karaktera, što je i prvi korak ka njegovom usavršavanju. Uspijevaš svoj kampanjizam uklopiti u savršenu harmoniju sa ipak postojećom željom da konačno završiš taj prokleti fakultet.

    Imaš markere u svim mogućim bojama, otprilike znaš koliko dana trebaš učiti prije ispita (vjerovatno zato što već obnavljaš godinu, pa si u toku) i na koja predavanja se koliko puta moraš pojaviti. To ti omogućava da većinu ispita i položiš, pa se poslije sam/a sebi čudiš kako ti je to pošlo za rukom. Tik pred ispit postaneš malo nervozan/na pa počinješ kolege oko sebe ispitivati dijelove skripte čisto da potvridiš sebi da bar nešto znaš. Kada počneš raditi ispit pola uradiš jer znaš, drugu polovicu improvizuješ. 

    Sistematičnost i mudrost kojom prilaziš kampanjizmu oduševljava.

    Podijeli rezultate sa prijateljima
  3. Rezultati kviza

    Kampanjac legenda: Poduči nas sensei

    study on1

    Ti si kampanjac po ubjeđenju, da ne kažemo religiji!

    Toliko prihvataš svoj kampanjizam da odbijaš ići na predavanja i učiti više od jednog dana (noći) pred ispit. Ono što te čini legendom jeste da sve ispite (na koje se nekim čudom odlučiš izaći) - položiš.

    Na ispite odlaziš sa samopouzdanjem osobe koja je posljednjih 12 godina života posvetila izučavanju te određene nauke. Kolege koje panično trče ispred kabineta, padaju u nesvijest i doživljavaju frazove gledaš sa podsmijehom. Jasno ti je da fakultet vjerovatno nećeš završiti u roku ALI NE zato što neki ispit ne možeš naučiti dan prije, nego zato što ti je u većini slučajeva mrsko otići do fakulteta na dan ispita.

    Kampanjci ti se dive, štreberi ti zavide. Ti si najviša rasa kampanjca, čestitamo!

    Podijeli rezultate sa prijateljima