Studentski kviz: Koji si tip kampanjca?

Uradi ovaj zanimljivi i šaljivi kviz i saznaj koji si tip kampanjca!


Ako si otvorio/la ovaj kviz, za tebe nema spasa. Do kraja svog studija ćeš učiti samo nekoliko dana pred ispit iako svake godine sebi obećavaš da ćeš “učiti svaki dan” i da ćeš “ići redovno na predavanja“. Sada kada si konačno to sebi priznao/la, ostaje samo jedno pitanje: koji si tip kampanjca?

Advertisements
Advertisements
 1. 1 Koliko dana pred ispit počinješ panično zvati kolege/roviti grupe kako bi našao/la materijale iz kojih trebaš učiti?

  giphy_38.gif
  1. 4 dana
  2. 2 dana
  3. 1 dan
 2. 2 Koliko profesora možeš prepoznati (Čitaj: koliko njih si bar jednom vidio/jela u životu)?

  giphy_35.gif
  1. 10%
  2. 25 %
  3. 50%
 3. 3 Koliko se slažeš sa ovom izjavom: Predavanja su ništa drugo do alat obrazovnog sistema koji nas pokušava spriječiti u življenju života punim plućima i dostizanju našeg punog kapaciteta. Više naučim gledajući omiljenu seriju.

  giphy_36.gif
  1. Slažem se, ali odem ponekad jer me strah da nešto bitno ne propustim.
  2. Slažem se u potpunosti, zato na predavanja odem samo kada profesor traži prisustvo (ako se niko ne može potpisati umjesto mene)
  3. 100%!!! Odgovorno odbijam ići na predavanja!
 4. 4 Koliko dana pred ispit najčešće počneš učiti?

  giphy_37.gif
  1. 2 dana
  2. 1 dan
  3. 3 dana
 5. 5 Koliko procentualno položiš ispita koje učiš samo nekoliko dana ranije?

  giphy_39.gif
  1. 40 do 70%
  2. 10 do 40%
  3. 70 do 100%

Studentski kviz: Koji si tip kampanjca?

Kreirano
 1. Rezultati kviza

  Lažni kampanjac: Slabo ti to nešto

  Kampanjac jesi, to je neminovno. Ipak svoj kampanjizam ne živiš. Ličiš na one ljude koji sebe nazivaju umjetničkim dušama ali ipak idu na posao od 8 do 16h i štembeljaju papire jer ono - od umjetnosti se ne živi. Talenta imaš ali ti strah ne dozvoljava da svoj potencijal u kampanjstvu iskoristiš kako dolikuje.

  Učiš nekoliko dana prije ispita, ali ti se jako često dešava da ne položiš jer se prepadneš misleći da je prosto nemoguće naučiti bilo šta u tako kratkom roku. Osoba si koja panično hoda tamo-vamo ispred kabineta prije ispita ponavljajući kako ne znaš ni zašto si uopšte došao/la kad svakako ništa ne znaš. Obavezno naletiš na kolege koji su ispit spremali mjesec dana - onda si tek gotov/a - i proklinješ sebe što te majka kao kampanjca rodila. 

  Moraš se opustiti i prihvatiti činjenicu da si kampanjac i da ćeš to uvijek biti.

  Podijeli rezultate sa prijateljima
 2. Rezultati kviza

  Kampanjac mudrac: Namaste

  Za razliku od lošije kotiranih kampanjaca, ti si pomiren/a sa svojom sudbinom. Davnih dana si sebi priznao/la da od tvog redovnog učenja nema ništa. Svoje kampanjstvo prihvataš kao činjenicu i crtu karaktera, što je i prvi korak ka njegovom usavršavanju. Uspijevaš svoj kampanjizam uklopiti u savršenu harmoniju sa ipak postojećom željom da konačno završiš taj prokleti fakultet.

  Imaš markere u svim mogućim bojama, otprilike znaš koliko dana trebaš učiti prije ispita (vjerovatno zato što već obnavljaš godinu, pa si u toku) i na koja predavanja se koliko puta moraš pojaviti. To ti omogućava da većinu ispita i položiš, pa se poslije sam/a sebi čudiš kako ti je to pošlo za rukom. Tik pred ispit postaneš malo nervozan/na pa počinješ kolege oko sebe ispitivati dijelove skripte čisto da potvridiš sebi da bar nešto znaš. Kada počneš raditi ispit pola uradiš jer znaš, drugu polovicu improvizuješ. 

  Sistematičnost i mudrost kojom prilaziš kampanjizmu oduševljava.

  Podijeli rezultate sa prijateljima
 3. Rezultati kviza

  Kampanjac legenda: Poduči nas sensei

  Ti si kampanjac po ubjeđenju, da ne kažemo religiji!

  Toliko prihvataš svoj kampanjizam da odbijaš ići na predavanja i učiti više od jednog dana (noći) pred ispit. Ono što te čini legendom jeste da sve ispite (na koje se nekim čudom odlučiš izaći) - položiš.

  Na ispite odlaziš sa samopouzdanjem osobe koja je posljednjih 12 godina života posvetila izučavanju te određene nauke. Kolege koje panično trče ispred kabineta, padaju u nesvijest i doživljavaju frazove gledaš sa podsmijehom. Jasno ti je da fakultet vjerovatno nećeš završiti u roku ALI NE zato što neki ispit ne možeš naučiti dan prije, nego zato što ti je u većini slučajeva mrsko otići do fakulteta na dan ispita.

  Kampanjci ti se dive, štreberi ti zavide. Ti si najviša rasa kampanjca, čestitamo!

  Podijeli rezultate sa prijateljima