Otvorene prijave za trening “Evropsko državlјanstvo u programu obuke za omladinski rad”

YiA National Agency UK poziva sve zainteresovane da se prijave za trening "Evropsko državlјanstvo u programu obuke za omladinski rad" koji će se održati od 22. do 28. februara 2016 u Velsu (Velika Britanija).


SALTO centar Erasmus Youth in Action

Ovaj program podstiče razvoj demokratskog evropskog državljanstva i podržava mlade radnike u razvoju, sprovodjenje omladinskih projekata sa dimenzijom evropskog državljanstva i predstavlja Erasmus+ Youth in Action.

Ciljevi su:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

  • da se kritički istraži značenje, relevantnost i implikacije evropskog državljanstva u omladinskom radu svih dimenzija,
  • da se promoviše i olakša aktivno korišćenje programa i struktura u podršci omladinskog rada evropskog državljanstva, uključujući Erasmus+ Youth in Action,
  • da se eksperimentiše i istraži potencijal evropskog državljanstva za aktivnu demokratsku promjenu u društvu,
  • da se predstavi primjer veze izmedju evropskog državljansta, ljudskih prava, demokratije i temeljnih vrijednosti,
  • da se informišu učesnici o tome kako će se Erasmus+ Youth in Action baviti evopskim državljanstvom.

Kandidati iz Jugoistočne Evrope, Istočne Evrope i Rusije bi trebalo da kontaktiraju regionalni SALTO centar (see@salto-youth.net; eeca@salto-youth.net) za dalje savjetovanje o odabiru.

Troškove finansira Erasmus+ Youth in Action Program (smještaj, put, viza itd.) biće pokriveni, osim troškovi učešća koji variraju od zemlje do zemlje.

Više informacija na: www.salto-youth.net

(UIS)