Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru 2015

Po treći put, 27. novembra 2015. godine Ured Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Norveška ambasada u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mall-u u Mostaru.


Na više od 150 štandova predstavit će se poslodavci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju. Otvoreno će biti preko 1 500 radnih mjesta.

Štandovi će biti organizirani u paviljonima:

  • Paviljon 1- poslodavci :proizvodni sektor, turizam, IT, građevinarstvo, zapošljavanje žena sa invaliditetom
  • Paviljon 2-  obrazovanje: domaći i međunarodni programi u formalnom i neformalnom sektoru obrazovanja
  • Paviljon 3- posrednici u zapošljavanju i agencije: Poslovi.ba, Posao.ba, Bolji posao, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Mostar, REDAH

Treći Sajam obrazovanja i zapošljavanja:

Mepas Mall, Mostar, 27. novembar 2015. od 11: 00 do 17: 00 sati

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti priliku da saznaju više o Evropskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti imat će priliku da se predstave u Mepas Mall-u. Za učesnike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su besplatni. Ukoliko želite  prisustvovati Sajmu i obezbijediti prijevoz, molimo vas da kontaktirate na e-mail adresu: rialda.kulenovic@boram.ba ili ena.krkalic@boram.ba, ili na telefone 033 725 838 ili 062 922 697.

Krajnji rok prijave je 20. novembar 2015. godine.

(Poslovi.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X