Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru 2015

Po treći put, 27. novembra 2015. godine Ured Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Norveška ambasada u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mall-u u Mostaru.


Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru 2015

Na više od 150 štandova predstavit će se poslodavci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju. Otvoreno će biti preko 1 500 radnih mjesta.

Štandovi će biti organizirani u paviljonima:

  • Paviljon 1- poslodavci :proizvodni sektor, turizam, IT, građevinarstvo, zapošljavanje žena sa invaliditetom
  • Paviljon 2-  obrazovanje: domaći i međunarodni programi u formalnom i neformalnom sektoru obrazovanja
  • Paviljon 3- posrednici u zapošljavanju i agencije: Poslovi.ba, Posao.ba, Bolji posao, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Mostar, REDAH

Treći Sajam obrazovanja i zapošljavanja:

Mepas Mall, Mostar, 27. novembar 2015. od 11: 00 do 17: 00 sati

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti priliku da saznaju više o Evropskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti imat će priliku da se predstave u Mepas Mall-u. Za učesnike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su besplatni. Ukoliko želite  prisustvovati Sajmu i obezbijediti prijevoz, molimo vas da kontaktirate na e-mail adresu: rialda.kulenovic@boram.ba ili ena.krkalic@boram.ba, ili na telefone 033 725 838 ili 062 922 697.

Krajnji rok prijave je 20. novembar 2015. godine.

(Poslovi.ba)