Otvoren poziv CERN-a za COFUND program stipendija

CERN, Evropska organizacija za nuklearna istraživanja, raspisala je u okviru programa Marije Kiri konkurs za COFUND program stipendija.


Foto: Portal Mladi
Foto: Portal Mladi

Za ovaj program mogu konkurisati zainteresovani kandidati iz čitavog svijeta koji žele da steknu istraživačko iskustvo u internacionalnom okruženju i koji posjeduju znanja u okviru sljedećih studijskih oblasti: inženjerstvo, fizika čestica, računarstvo i primjenjene nauke.

U okviru programa kandidatima se pruža mogućnost za zaposlenje u trajanju od 3 godine, kao i mogućnost da provedu 12 mjeseci na univerzitetu, istraživačkom institutu ili kompaniji po sopstvenom izboru izvan CERN-a.

Kandidati zainteresovani za ovaj program moraju imati završene doktorske studije ili ne manje od 4 i ne više od 10 godina iskustva nakon završetka posljednjeg nivoa studija koji im omogućava upis na doktorske studije.

Neophodno je dobro poznavanje jednog od zvaničnih jezika CERN-a (engleski ili francuski).

Rok za prijavu je 01. mart 2016. godine.

Program je pokriven stipendijom, kojom je kandidatu obezbjedjena mjesečna novčana naknada, troškovi puta i osiguranja, kao i dodatak na konto troškova smještaja.

Dodatne informacije: jobs.web.cern.ch/job/11697

(UIS)