Otvoren konkurs za “start-up” projekte u oblasti kulture

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Intesa Sanpaolo banka BiH, objavile su drugi javni poziv za prijave u “Ecapital Culture Adriatic Start Up School” školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko-jonskog područja, koja ima za cilj unapređenje kulturno-historijske baštine regiona putem razvoja inovativnih “start-up” inicijativa.


l ecapital

Projekat omogućava mladima da koristeći svoje vještine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se s kolegama iz drugih zemalja, saopšteno je iz Intesa Sanpaolo banke BiH.

Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za “start-up” projekte, kao i planiranja i pokretanja “start-up” inicijativa.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svoje poslovne ideje za pokretanje “start-up” projekata, koji doprinose zaštiti kulturne baštine, do 15. septembra mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko-jonskog područja: BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Albanije, Grčke i Italije, popunjavanjem obrasca na internetskoj stranici: startupschool.ecapital.it.

Kandidati će prezentovati svoje poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspješnijih bit će obavljena do 30. septembra, dok će predavanja i radionice biti održani u italijanskom gradu Ankona od 17. oktobra do 16. decembra.

Projekat “Ecapital Culture Adriatic Start Up School” pokrenut je 2015. godine, kada je školu pohađalo 25 mladih ljudi iz BiH, Hrvatske, Srbije, Albanije, Grčke i Italije.

(Poslovni svijet)