U Sarajevu otvoren Centar za poslodavce

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo otvorila je Centar za poslodavce, s ciljem poboljšanja kvalitete usluga poslodavcima i modernizacije cijelokupne Službe za zapošljavanje.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Direktor Službe Igor Kamočaji izjavio je da su iz komunikacije s poslodavcima zaključili da je neophodno imati centar u kojem će oni moći dobiti sve potrebne informacije o aktivnostima Službe za zapošljavanje, načinima apliciranja za njene programe, selekciji kadrova koje potražuju, izdavanju radnih dozvola i ostalom što ih interesuje.

Advertisements

Istakao je da nastoje poboljšati nivo usluga i komunikacije s poslodavcima jer bi bez njih posredovanje Službe, selekcija nezaposlenih osoba i njihova integracija na tržištu rada bili upitni.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović pozdravila je otvaranje Centra i dodala da će Vlada KS i ubuduće podržavati slične aktivnosti.

Navela je da očekuje da će Centar poboljšati partnerstvo Službe za zapošljavanje KS i mladih kadrova koji traže posao, a sve u saradnji s poslodavcima.

Advertisements

Centar će poslodavcima u Kantonu Sarajevo omogućiti kompletnu uslugu na jednom mjestu: objavu oglasa prema potrebama poslodavaca, podrške u odabiru kandidata (predselekcija, intervju, mini sajmovi zapošljavanja itd.), aktivne mjere zapošljavanja – informisanje i savjetovanje o načinima korištenja poticaja u zapošljavanju, te pravne savjete vezane za procedure zapošljavanja i informacije o radnim dozvolama.

Projekt je realiziran u saradnji s Projektom zapošljavanja mladih (YEP) i uz podršku Vlade Švicarske.

Služba se nalazi u Sarajevu, na adresi Ložionička br. 5.

(AKTA)