Otvoren je konkurs za prijem filmova za VIVA FILM FESTIVAL

Direkcija Viva Film Festivala organizuje 7. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL koji se održava od 22. do 26.09. 2021.


film production monitor

Tim povodom otvoren je konkurs za prijem filmova za 4 takmičarske kategorije: Religija, Ekologija, Turizam i kategorija Omladinski BiH film.

Advertisements

– Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati Vas na predstojeći 7. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2021., koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još 17 gradova Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje, širili vidike i poslali filmske poruke svijetu, poručili su iz direkcije Festivala.

Viva Film Festival očekuje predstavnike 30-tak zemalja sa preko 60 filmova iz svih kategorija, prema propozicijama Festivala. Svi filmovi koji se prođu u finalnu selekciju ulaze u takmičenje za vrijedne nagrade po četiri kategorije:

  • Religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije);
  • Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti);
  • Turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze).
  • Omladinski BiH ( Filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije)

– Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na  7. VIVA FILM FESTIVAL, kazao je Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala.

Rok za dostavu filmova i prijava je 15.05.2021. godine. Rezultati oficijalne selekcije bit će objavljeni najkasnije do 01.06.2021. godine.

Sve opširnije informacije o Festivalu kao i prijavu i akreditacioni list, možete pronaći na našoj web adresi.