Otvorene su prijave za takmičenje HackAtHome 2021

Kako bi se podstaklo kreativno razmišljanje i rješavanje problema kreiran je događaj gdje mladi ljudi imaju priliku pokazati potencijal, steći korisne vještine i znanja, proširiti mrežu poznanstava i osvojiti vrijedne nagrade.

Regionalni konkurs za kratku priču: Biber tim

Treći regionalni konkurs za kratku priču o poslijeratnim dešavanjima na području bivše Jugoslavije, organizacije tima Biber, u suradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Ideas for Action takmičenje za mlade

Još jedno takmičenje za studente i studentice koje se tiče razvoja društva koji raspoloživim resursima zadovoljava ljudske potrebe, ne ugrožavajući prirodne sisteme i životnu sredinu, čime se osigurava dugoročno postojanje ljudskog društva i njegovog okruženja. Koncept održivog razvoja predstavlja novu strategiju i filozofiju društvenog razvoja.

Yale: Hana Galijašević osvojila 14 medalja na turniru šampiona iz općeg znanja

Hana Galijašević (18) iz Velike Kladuše, nedavno je na završnom turniru šampiona iz općeg znanja koji je održan u New Havenu na Univerzitetu Yaleu, u kojem je učestvovalo 1.100 takmičara iz 50 zemalja, osvojila nevjerovatnih 14 medalja od ukupno 17 mogućih i to tri zlatne i 11 srebrenih, čime je svrstana u sami vrh ovog završnog turnira.

Iflexion nagradni konkurs za najbolji esej

U cilju podrške obrazovanju, kompanija Iflexion objavljuje konkurs za studente osnovnih i postdiplomskih studija koji žele da učestvuju u takmičenju za najbolji esej.

Prijavi ideju na InnovMatch i osvoji 15.000 eura i put u Berlin

Ako imate inovativnu ideju i način razmišljanja za koji smatrate da će promijeniti svijet, svakako je vrijeme da se prijavite na ovogodišnji InnovMatch, koji za cilj ima omogućiti svima koji žele izgraditi kvalitetna i pametna poslovna rješenja da to i učine, a najbolje ideje će se boriti za nagradni fond od 15.000 eura i put u Berlin.