Općina Vogošća objavila Konkurs za stipendiranje učenika i studenata

Općina Vogošća objavila Konkurs za stipendiranje 85 učenika i 148 studenata u školskoj/akademskoj 2018/2019. godini, a za ovu namjenu Općina je planirala oko 187.000 KM


Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendije imaju redovni učenici srednjih škola sa sjedištem na području Kantona Sarajevo i redovni studenti Univerziteta u Sarajevu i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, studijski program I i II ciklusa, a imaju prebivalište – boravište na području općine Vogošća, uz uslov da ne koriste stipendiju po drugom osnovu, kao i učenici i studenti čija porodica po članu domaćinstva nema primanja veća od jedne polovine prosječne plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Advertisements

Pravo učešća na konkursu, bez obzira na visinu primanja, imaju studenti koji su u prethodnoj studijskoj godini ostvarili prosjek ocjena od najmanje 9,0 i studenti prve godine koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosjek 5,0, te učenici II, III i IV razreda srednje škole koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosjek 5,0. Pravo na stipendiju ostvaruju redovni učenici i studenti  bez oba roditelja, učenici i studenti čiji je jedan od roditelja dobitnik najvećeg ratnog priznanja i učenici i studenti sa teškim oboljenjima utvrđenim na osnovu klasifikacione liste teških oboljenja, a koji pohađaju srednju školu na području Kantona Sarajevo, odnosno Univerzitet u Sarajevu.

Planom Općinskog vijeća biće stipendirano 85  učenika i 148  studenata. Učenici i studenti biće stipendirani devet mjeseci po 50, odnosno 100 KM. Općina je za ovu namjenu planirala oko 187.000 KM.

Tekst konkursa možete preuzeti ovdje.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!