Općina Novo Sarajevo stipendira 25 učenika i studenata iz reda boračke populacije

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 6. augusta ove godine, upriličeno je potpisivanje ugovora sa 25 učenika srednjih škola i studenata o dodjeli sredstava za pomoć u školovanju – stipendija iz reda boračke populacije za školsku/akademsku 2019./2020. godinu.


novo sarajevo stipendije

U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Općina Novo Sarajevo ove godine dodijelila izuzetno veliki broj stipendija, po čemu je postala lider u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata.

Advertisements

Općinski načelnik čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da je prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području Općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena i da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Advertisements

Ove godine, za 562 stipendije učenicima srednjih škola i redovnim studentima, kao i za 40 stipendija za djecu bez oba roditelja izdvojeno je ukupno oko 550.000 KM.

Na inicijativu Općinskog načelnika, a Odlukom Općinskog vijeća Novo Sarajevo obezbijeđena su i dodatna sredstva u iznosu od 23.200 KM za stipendiranje još 25 učenika i studenata iz reda boračke populacije.