Online škola za novinare i medijske radnike: Mediji i pandemija

Tokom četiri sedmice trajanja škole, učesnici i učesnice iz cijele Evrope će imati priliku da svoje ideje i iskustva podijele s vrhunskim stručnjacima koji će biti predavači i mentori.


Ovogodišnje online izdanje škole fokusira se na ulogu i prakse medija tokom pandemije COVID-19, te će uključivati sljedeće teme: sloboda izražavanja, sloboda medija u odnosu na pandemiju COVID-19 u Evropskoj uniji, održivost medijskog tržišta i alternativni biznis modeli nakon pandemije, istraživačko novinarstvo i COVID-19- alternativne tehnologije borbe protiv dezinformacija i održavanje etičkih praksi novinarstva, data novinarstvo i COVID-19.

Advertisements

Deveto izdanje škole za novinare i medijske radnike koju organizira Centar za medijski pluralizam i slobodu medija (CMPF) iz Firence biće održano online od 19.10. do 20.11.2020. godine.  Prijaviti se mogu novinari i novinarke koji su na početku karijere ili već imaju iskustva.

Advertisements

Redovna cijena programa je 300 eura, no organizatori nude 25 stipendija za zainteresirane kandidate i kandidatkinje koji ne mogu sami finansirati učešće u ovoj školi, a pripremljen je i poseban fond za finansiranje tri prekogranična istraživačka projekta koji nastanu kao rezultat programa. Radni jezik programa je engleski.

Više informacija o programu i procesu prijave pročitajte na linku.