Oglasila se dr Sabina Kušljugić: Nikada nisam namještala ispite na fakultetu, sve je laž

Tvrdi da su u dokazima priloženi stari testovi.


medf

Nakon što je portal Crna Hronika informisan od Facebook stranice Studenat o aferi “kupovine i namještanja” ispita na Medicinskom fakultetu u Tuzli, na njihovu e-mail adresu stigao je demanti od dr Sabine Kušljugić.

Još jedna afera u BiH: Profesori namještali ispite studentima Medicinskog fakulteta?

– Stranica Studenat od koje ste preuzeli informacije već duže vrijeme širi krajnje neistinite laži o meni i mojoj porodici. Prvo ste objavili da sam pala na ispitu kod prof. Tuce, što je neistina, što je vidljivo u mom indexu i dokumentima Medicinskog fakukteta. Stranica Studenat se nije zaustavila, već su od 28. maja opet krenuli sa lažima i montiranim “dokazima”, a Vi ste opet preuzeli i objavili te lažne informacije, piše dr Sabine Kušljugić.

 – U dokazima ste priložili stare testove koje smo svi u predispitnim rokovima imali i pripremali se za ispit, koje smo dijelili u zajedničkim grupama, te je izvučeno iz konteksta kao da su to testovi za tadašnje ispite. U te laži upleli ste uvaženu bivšu rektoricu prof. Kusljugić, bivšu rektoricu prof. Crnkić, , sadašnju rektoricu Hadžigrahić, prof. Žigić i prof. Begić, te asistenta Emira. Pod punom materijalnom, građanskom i krivičnom odgovornošću tvrdim da se pomenuti i ja nikada nismo bavili ovakvim stvarima. Pod istom odgovornošću izjavljujem da nikada nisam dobila ispitna pitanja, a o čemu svjedoče i moje ocjene iz tih predmeta koje su niske, ali zaslužene, redovnim prisustvom na nastavi i vježbama, završava dr Sabine Kušljugić.