Još jedna afera u BiH: Profesori namještali ispite studentima Medicinskog fakulteta?

"Ja sam čula za to, da ako ne platiš slabe su šanse da ćeš i položiti."


medf

Nova afera potresa Medicinski fakultet u Tuzli i klinički centar u istom gradu.

Kako piše Crna hronika. navodno je upletena Sabina Kušljugić, sada već doktorica i uposlenik spomenute javne zdravstvene ustanove, koja se na svojevrstan način hvalila svojom uticajnom majkom, prof. dr. Zumretom Kušljugić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Fotografije, su objavljene na Facebook stranici Studenat, navodno se sve dešavalo prije šest godina.

Dogovori vođeni preko chat grupa

1 5

U namještanjima ispita nije bila sama. Od njih nekoliko, otkriveno je ime još samo jednog aktera. To je Meldina Kulić, koja je sa Kušljugić vodila glavnu riječ u chat grupama preko kojih su se dogovarali.

5 3

 

Meldina je tada bila Sabinina kolegica, a kolegijalne odnose su nastavili i na UKC Tuzla, gdje se Kulić zaposlila na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Sa druge strane i Kulić se hvalila svojom majkom. Svojoj poznanici je u razgovoru otkrila kako je uspjela položiti ispite.

 – Ja sam čula za to, da ako ne platiš slabe su šanse da ćeš i položiti, napisala je između ostalog Kulić.

7 3

Ubrzo nakon toga, tvrdi anonimni izvor, Meldina je u jednom danu položila sve ispite iz predmeta Fiziologija, koji je poznat kao jedan od najtežih predmeta na ovom fakultetu.

Ova informacija je među studentima na društvenim mrežama izazvala žestoke reakcije, naročito nakon što je objelodanjeno da je sada dr. Meldina Kulić zaposlena.

test

Upletenost u namještanje ispita, kako prenosi Crna Hronika, nije zaobišla ni današnje vodeće ljude Univerziteta. Prof. dr. Nermina Hadžigrahić je dugogodišnji odgovorni nastavnik na izbornom predmetu Kozmetologija.

 – Sabinina mama je dobila test od profesorice (op.a. rektorice) i taj test je ona podijelila u grupi. Većina ispita je tako funkcionisala, kaže izvor.

I zaista, Sabina je u grupni razgovor proslijedila urađen test iz istog predmeta, što je vidljivo na fotografijama, piše portal Crna hronika.

Pored rektorice, u ovim razgovorima spominju se i profesorice koje su penzionisane i više ne predaju na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Da li će u javnosti uskoro izaći demantij na ove informacije ili izjava pomenutog fakulteta, kao i Univerziteta u Tuzli, ostaje nam da vidimo.