Održana XIII konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

"Znaj šta hoćeš, ili barem znaj šta nećeš u vlastitom životu", poruka je sa trinaeste konferencije Vaša(r) ideja koja je održana u Sarajevu.


Prilika da mlade ljude poduče, inspirišu i potaknu na kritičko promišljanje o vlastitom obrazovanju, ciljevima i (ne)mogućnostima koje im se otvaraju u našoj domovini i inostranstvu, ali i željama, trudu, radu i potrebnim vještinama na putu uspjeha, ovoga puta pružena je Elmi Tataragić i Nini Đumrukčić.

Advertisements

– Jasno je da je svaka nauka, struka i umjetnost teška ukoliko želiš biti ekspert, ali nije nedostižan cilj, istakle su govornice u svojim predavanjima i razgovorima sa mladima dokazujući svojim primjerom koliko je ljubav prema struci i strast prema poslu garant uspjeha.

odrzana-xiii-konferencija-vasar-ideja-u-sarajevu-2

Njihovo prisustvo na konferenciji Vaša(r) ideja probudilo je veliki interes sarajevskih srednjoškolaca i studenata, kao i nešto starije publike željne novih saznanja i pozitivnih priča o uspjehu bosanskohercegovačkog društva.

Trinaesta po redu konferencija dovela je u Sarajevo i ekipu mladih iz Gimnazije Maglaj koji su publici, zajedno sa svojim sarajevskim kolegama prikazali svoje filmske uratke, nastale tokom jednogodišnje edukacije u okviru radionica Vaša(r) ideja.

Advertisements

U svojim kratkim obraćanjima publici ukazali su na razloge uključivanja u radionice, motivaciji za istrajnost, kao i samom procesu učenja kroz rad. Istakli su kako su ljudi i projekti o kojima su odlučili snimiti kratki film, zapravo oni koji su ih ponajviše inspirisali da budu odgovorniji prema sebi i društvu u kojem žive.

Više o radu Udruženja PLUS i konferencijama Vaša(r) ideja, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na web stranici: www.udruzenjeplus.ba

Projekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)