Od četvrtka do nedjelje Novi Sad okuplja kreativce na 9. konferenciji kreativnih medija

SKC Fabrika u Novom Sadu će od 19. do 22. oktobra biti glavno mjesto okupljanja kreativaca na devetoj PDP Creative Media Conference.

 Od četvrtka do nedjelje Novi Sad okuplja kreativce na 9. konferenciji kreativnih medija

SKC Fabrika u Novom Sadu će od 19. do 22. oktobra biti glavno mesto okupljanja kreativaca na devetoj PDP Creative Media Conference.

Kroz temu konferencije “As It Should Be” govorićemo o tome kako baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i mijenjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umjetnikov rad olakšava ili uljepšava čovekovu stvarnost?

Predavači koje će publika imati priliku da čuje govoriće će o svojim radovima i o tome šta je to što je As It Should Be u vizuelnom stvaralaštvu Na taj put će ih povesti Saša Tkačenko / vizuelni umetnik, Nemanja Jehlička, kreativni direktor i tipograf, Aleksandar Savić aka almigor, ilustrator i grafički dizajner, Borut Vild, dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Sava Živković, dizajner i 3D umetnik, Vladimir Milivojević  Boogie, jedan od napoznatijih dokumentarnih fotografa i Stefan i Tobias iz LWZ studija za dizajn i animaciju iz Beča.

U programskom dijelu konferencije održaće se i dvije panel diskusije. U petak će na panelu Try Walking In My Shoes učestvovati Saša Tkačenko i Nemanja Jehlička. Na ovoj diskusiji govoriće se o empatiji, o tome na koji način se autor postavlja u ulogu konzumenta, koliko je posmatranja, istraživanja u tom procesu, a koliko spontanosti i prepoznavanja trenutka. Panel diskusija Kondicioni trening, na kojoj učestvuju Borut Vild, Mane Radmanović i Sava Živković, govoriće o tome koliko je važno raditi na sebi, njegovati kreativnost i veštinu, eksperimentisati, izmeštati se iz aktuelnog konteksta, stvarati i kada nisi pod pritiscima rokova projekta.

Cijeli program možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije.

U samom prostoru Fabrike predstavićemo odabrane radove sa konkursa Design As It Should Be – Izložba plakata koja prikazuje odgovore 17 odabranih autora na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn; Capture THE Moment – Izložba fotografije na kojoj nam odabrani autori prikazuju fotografije i serije fotografija koji su to mali, ali neprocjenjivi trenuci koji ih pokreću; Great Expectations – Izložba autentičnih crteža čiji je autor glumica i rediteljka Gea Gojak, i oni prikazuju poznate ličnosti na plaži koji u prividnom spokoju, uživanju i sunčanju u potuno pasivnoj poziciji očekuju da im se nešto desi.

U toku četiri dana trajanja programa, moći ćete da kupite majice, cegere i bedževa, a takođe ćete moći da ponesete svoju majicu, duks, ceger… i štampate motive As It Should Be konferencije na licu mjesta.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na otvaranju ovog četvrtka, 19.10. u 19h kada ćemo imati priliku da pogledamo jednu epizodu Netflixove dokumentarne emisije Apstract: The Art of Design i prodiskutujemo je zajedno. Za ovaj događaj odabrali smo epizodu u čijem je fokusu sjajna Paula Scher, jedna od najpoznatijih dizajnera na svijetu.

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već 9 godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Prošlogodišnji PDP Local, koji je predstavljao novu formu projekta i imao za cilj promociju lokalnih umetnika, takođe je imao ulogu svojevrsnog uvoda za ovogodišnju internacionalnu PDP konferenciju.

Ako želite da saznate više o konferenciji, kao i predavačima i radionicama, pratite Facebook stranicu PDP konferencije i Instagram nalog @pdpconference.

(STUDOMAT.ba)

 

 

Možda te i ovo zanima?