Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava potaknuti korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje ove nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše Independent.

Ovu je opciju uočio jedan od korisnika Facebooka i podijelio je na BuzzFeedu te time podsjetio na vrijeme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, filmići i slično. Čini se kako je nova opcija inspirisana Snapchatom.

Novi, kratkotrajni updatei i statusi će biti ograničeni na 101 slovni znak, a korisnici će sami odrediti vrijeme koliko će biti vidljivi na mreži, kao i gdje će biti vidljivi.

Opcija podsjeća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici dijelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se pokazali uspješnima na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku

(Buka)

Prethodni članakOd četvrtka do nedjelje Novi Sad okuplja kreativce na 9. konferenciji kreativnih medija
Naredni članakImate li kratak ili dug dlan? Evo šta to otkriva o ljudima

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.