Obiđite 12 svjetski poznatih muzeja i galerija od kuće

Ostajanje kod kuće ne mora biti dosadno! Smjestite se u udobnost svog kreveta i razgledajte 12 najatraktivnijih muzeja širom svijeta, i sve zanimljive sadržaje koje oni nude. Provedite popodne u društvu klasika umjetnosti i historije.


Prisiljeni smo ostati kod kuće. No, to nas ne mora spriječiti da uživamo u stvarima koje volimo. Budući da smo svi zajedno u ovome, mnoge ustanove i organizacije nude priliku da ih posjetite bez napuštanja udobnosti vlastitog kreveta. Ako nikada niste posjetili bilo koji od ovih 12 svjetski poznatih muzeja, sada imate savršenu priliku za šetnju njima i uzimanje vremena koliko vam treba za pregled svih slika, skulptura i drugih izložaka.

Google Arts and Culture udružili su se s nekoliko stotina muzeja i galerija širom svijeta kako bi svima donijeli virtualne obilaske i izložbe nekih od najpoznatijih svjetskih mjesta. Googleova zbirka uključuje takve kulturne divove kao što su Guggenheim muzej u New Yorku, muzej Van Gogh u Amsterdamu i Britanski muzej u Londonu.

Više informacija potražite naGoogle Arts And Culture

A mi izdvajamo samo nekoliko zanimljivih slika koje bi vas mogle primamiti.

Uffizi Gallery, Florence

Musée d’Orsay, Paris

Rijksmuseum, Amsterdam

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X