Novogodišnja čestitka za mlade: Tužni smo jer nas je svake godine sve manje i manje, zajedno moramo popraviti ovo stanje!

Aktiviza BiH je mladima u BiH uputila novogodišnju čestitku koju možete pročitati u nastavku.


aktiviza

Dragi mladi,

ne pišemo Vam ovo eto radi finjaka, ovo je novogodišnja poruka Vaših vršnjaka. I neće to biti ni čestitka prepuna standardnih želja jer svi nam žele ovih dana i zdravlja i veselja. Tužni smo jer nas je svake godine sve manje i manje, zajedno moramo popraviti ovo stanje. Ovu godinu stoga i završavamo pokretanjem kampanje za mlade jer u nama još uvijek postoji nade. Ako mislite da ste sami u ovoj borbi i da se jedino rješenje krije u putnoj torbi, voljeli bismo da razmislite još malo, jer nama je do Vas i do nas pravo stalo. Neka godina koja dolazi, ma kakva ona bila, bude plodna za nova pravila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AktiViza (@_aktiviza)

Da više dana posvetimo aktivizmu, ne dajući prostora političkom populizmu. Da kroz edukacije i saznanja nova, dođemo i do naših snova. Da kažemo zbogom govorima mržnje i da provjeravamo kakve nam se svakodnevno serviraju tvrdnje. Da vjerujemo da je naše znanje jedino što će popraviti ovo stanje. Da onoga trena kada dođe kriza, jedino rješenje ne bude samo viza. Da ne čekamo više da posljednji svjetlo ugasi, jer vrijeme je da zemlju ovu neko spasi. Sa željama da ne napustite domovinu vašu, ostavljamo Vam ovu poruku našu. Neka Nova bude prepuna izazova, promjena i dobrih priča i da na početku naredne već ima mnogo toga novog da se ispriča.

Sretna Nova!

Vaša AktiViza.