Poziv za dostavljanje prijava za učešće na Humanity in Action ljetnim programima 2022

Poziv  je  otvoren  za  sve  bosanskohercegovačke  studente i studentice  dodiplomskog  studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.


HIA 2022 Fellowship Apply Now

Humanity in Action BiH otvara poziv dostavljanje prijava studenata i studentica na učešće na virtuelnom ljetnom programu o ljudskim pravima koji organizuje Humanity in Action ured u Sarajevu (6. juni – 30. juni. 2022. godine), ljetni program koji organizuje danski Humanity in Action ured koji će se održavati u Kopenhagenu uživo (6. juni – 30. juni 2022.), te na „Mapping Inequities“ Fellowship, koji će se održavati virtuelno (1. juni – 17. juni 2022. godine).

Interdisciplinarni  ljetni  programi  svake  godine  se  istovremeno  održavaju  u  šest gradova i  okupljaju  preko  110 studenata  i  mladih  profesionalaca  iz  Evrope  i  SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i  diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 13. februara 2022. godine putem  online aplikacije. Budite jedan od studenata/ica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite Facebook stranicu  Humanity in Action BiH  ili pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.