Nikšić: “Niđe” na svijetu se ne uči ono što se kod nas uči (VIDEO)

Damir Nikšić nastavlja sa odličnim video izdanjima. Ovaj put o Univerzitetu u Sarajevu, skeli ispred zgrade Univerziteta i Pravnog fakulteta, Bolonjskom procesu...


Damir Nikšić nastavlja sa odličnim video izdanjima. Ovaj put o Univerzitetu u Sarajevu, skeli ispred zgrade Univerziteta i Pravnog fakulteta, Bolonjskom procesu…

Poznato je da Nikšić na društvenoj mreži Youtube postavlja mnogo video priloga u kojima na zanimljiv način predstavlja bh. realnost. Dok neki njegov stil izražavanja smatraju zbunjujućim, drugi shvataju poruke koje pokušava prenijeti i smatraju ih izuzetno duhovitim.

Damir Nikšić je bosanskohercegovački konceptualni umjetnik. Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.