Nikad nije kasno: Sa 60 godina ponovo upisala fakultet

Uz podršku svoje troje djece, od kojih dvoje studira medicinu. a jedno stomatologiju, upisala je fakultet...


Foto: AA
Foto: AA

Penzionisana nastavnica u Turskoj u 60. godini upisala je fakultet. Sureyya Nisli, majka troje djece kaže da je mnogo uzbuđena što će ovaj biti u ulozi učenika, a ne nastavnika.

Nakon što se penzionisala, Nisli se posvetila sebi i životu na selu, te je kako se prisjeća ona, mnogo zavoljela taj seoski život. Počela je da uzgaja voće i povrće, ali i da brine o životnjama, a posebno je odlučila da se posveti pčelarstvu, te je zbog toga upisala fakultet na kojem se izučavaju pčele i pčelarstvo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Uz podršku svoje troje djece, od kojih dvoje studira medicinu. a jedno stomatologiju, upisala je fakultet. Sureyya želi da postane dobar pčelar kako bi svojoj djeci i budućim generacijama mogla proizvoditi dobar med, piše Balkannews.ba.

Rekla je i da je bila mnogo uzbuđena dok se spremala za prijemni ispit.

– Ponovo studentski život. Mislim da ću naučiti lijepe stavri. Osjećam se kao da sam tek upisala fakultet i želim biti uspješna. Radeći kako treba ovaj posao, želim svojoj djeci i budućim generacijama proizvoditi čist i zdrav med, kazala je učiteljica Sureyya.

Istakla je i da su joj najveća podrška njena djeca, s kojima će, kako navodi ona, skupa učiti i studirati. Osim toga svi iz okoline je podržavaju.